• MI KÖZE VAN A TETVES ROMÁNIÁNAK CSÍKSOMLYÓHOZ ÉS MI KÖZE VAN A TETVES ROMÁNIÁNAK SZÉKELYFÖLDHÖZ ????AZ ÉG VILÁGON SEMMI !!! SZÉKELYFÖLD A MAGYAROKÉ VOLT, VAN ÉS LESZ, AMEDDIG SZÉKELYFÖLD A VILÁGON VAN ÉS AMEDDIG A VILÁGMINDENSÉG LÉTEZIK!!! NEM TÚL NAGY DICSŐSÉG TERÜLETRABLÁSBÓL KIFOLYÓLAG BIRTOKOLNI VALAMIT. - BÜSZKE NEMZET PRIMITÍV KÖRÜLMÉNYEKKEL, PRIMITÍV FELSZERELTSÉGGEL, PRIMITÍV VISELKEDÉSSEL, PRIMITÍV HOZZÁÁLLÁSSAL !!! AZT KÉPZELI MAGÁRÓL, HOGY MINDENEK FELETT ÁLL, Ő AZ ISTEN, EZZEL SZEMBEN Ő A TÉRSÉG LEGNAGYOBB RABLÓJA !!! DE MIVEL ISTEN SZEME MINDENT LÁT, SOHA DE SOHA NEM FOGNAK TUDNI MARADÉKTALANUL ÖRÜLNI ÉS MEGNYUGODNI, MERT ELVBEN AZ ELCSATOLT TERÜLETEK SOHA DE SOHA NEM LESZNEK AZ ÖVÜKÉ.  

   

  Letakartatták a magyar feliratot a pápa csíksomlyói miseruháján a román hatóságok

   
  2019.06.03. 17:39

  A román hatóságok letakartatták a magyar feliratot a pápa csíksomlyói miseruháján – írta internetes kiadásában hétfőn a Krónika erdélyi magyar napilap. Az újság képeken is bemutatta, hogy a Sabau-Trifu Cristina szatmárnémeti egyházművész által elkészített miseruha hátoldalán eredetileg az esemény magyar nyelvű mottójával és a látogatás dátumával szerepelt a pápalátogatás logója.

  A „Járjunk együtt!” mottót és a „Ferenc pápa Romániában, 2019. május 31. – június 2.” feliratot a román hatóságok fellépése miatt kellett letakarni.

  Hiába hagyta jóvá a Vatikán a feliratot

  Bodó Márta, a pápalátogatás sajtóbizottságának tagja a lapnak azt mondta, Urbán Eriket, a csíksomlyói kegytemplom igazgatóját a román kormányőrség (SPP) illetékese kereste meg a pápai szentmise előtt néhány nappal, és megkérdezte: igaz-e a magyar sajtó állítása, hogy a miseruhán magyar felirat is van.

  Miután a csíksomlyói szerzetes elmondta, hogy a pápai mise kellékeit jóváhagyta a Vatikán, erre a kérdésre is válaszolnia kellett:

  Nem tudja, hogy ez Románia?

  A román hatóságok képviselői felszólították a szerzetest, hogy a miseruhán ne szerepeljen a magyar felirat, és ennek szükségességéről a Vatikánt is meggyőzték. Ezt követően született az a megoldás, hogy a miseruha hátoldalán szereplő logó aljára rávarrtak egy sávot, amely eltakarta a feliratot.

  A hatóságok idegesen és gyanakvóan viselkedtek

  A Krónika szerint nem ez volt az egyetlen érthetetlen megnyilvánulás a román biztonsági szervek részéről Ferenc pápa csíksomlyói látogatása idején. A szentmisét megelőzően az állami szervek illetékesei rendkívül idegesen és gyanakvóan viselkedtek,

  még a papokat is csak nagy nehezen engedték a Hármashalom-oltárhoz,

  hogy elrendezhessék az oltárt, a pápa, a püspökök ülőhelyeit, és előkészíthessék a mise kellékeit.

   Ferenc pápa távozik a bukaresti Szent József-székesegyházból, ahol szentmisét pontifikált 2019. május 31-énForrás: MTI/Baranyi Ildikó

  Bodó Márta azt mondta, a hatóságok önkényesen és magyarázat nélkül lecsökkentették az önkéntesek számát. Az egyházi szervezőbizottság által toborzott

  600 önkéntesből csak 30 juthatott be az elkerített, és biztonsági szempontból kiemelten kezelt sárga szektorba.

  Noha a román kormányőrség a pápalátogatás előtt megkövetelte az előzetes regisztrációt és a zarándokok beosztását az egyes elkülönített szektorokba, szombaton, a szakadó esőben minimális ellenőrzés nélkül is beengedték az érkezőket a bekerített területre.

  Egy pici sátor több száz újságírónak

  Felháborodást váltott ki az is, hogy a szentmisére a román államelnöki hivatal által akkreditált

  több száz újságíró számára csak egy 30-40 férőhelyes sátrat és egy fedetlen pódiumot különítettek el.

  A zárt sátorban nem lehetett képernyőn követni, és hallani sem az eseményt, a pódiumon pedig a misét megelőzően az eső miatt nem lehetett számítógépes munkát végezni. Ráadásul a szentmise előtt a sátorból is kitessékelték a hazai újságírókat, hogy beférjenek a pápát kísérő nemzetközi sajtóküldöttség tagjai.

  « »

Hulló effektek : 2./ 3./ 4./ 5./ 6./