• Nem tud mit kezdeni a sok eperrel? Segítünk!

     
    2019.06.15. 15:33

    Tavasszal szinte számoljuk a napokat, hogy mikor érik már be az eper, aztán amikor megtörténik, nem győzzük enni. Minden nap, minden percben eper lóg a szánkból, de még így is tele van a kamra, na meg a kert is. Persze a szomszédnak is van még, úgyhogy tőle is kapunk egy jó nagy adaggal. Aztán jönnek hétvégén a vendégek, ők is hoznak, végül annyi összegyűlik, hogy egy medencét meg lehetne tölteni. Elfogyni nem fog, kidobni meg sajnáljuk. Így adott a kérdés: mi legyen a sok eperrel?

    Három olyan receptet is mutatunk, amelyhez fel lehet használni a tömérdek epret. Mindegyik könnyű és finom, így a család biztosan repetáért könyörög majd.

     Epres banánkenyérForrás: Taste

    Epres banánkenyér

    Hozzávalók:

    • 115 g vaj
    • 200 g cukor
    • 2 nagy tojás, felverve
    • 3 érett banán, összetörve
    • 356 g liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • egy csipet só
    • 200 g eper, apróra vágva

    Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
    Vajazzunk ki egy kenyérformát.
    Egy nagy tálban dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy robotgéppel.
    Adjuk hozzá a felvert tojást, utána az összetört banánt folyamatos keverés mellett.
    Keverjük össze egy másik tálban a sót, a szódabikarbónát és a lisztet. Lassan, folyamatos keverés mellett öntsük a vajas keverékhez.
    Amint a tészta összeállt, dolgozzuk össze az eperdarabokkal.
    Öntsük a tésztát a kenyérformába, és süssük 15 percig.
    Vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 30 percig.

    A következő receptért lapozzon tovább!

    Előző
    Következő
    « »

Hulló effektek : 2./ 3./ 4./ 5./ 6./