-
Nem tud mit kezdeni a sok eperrel? Segítünk!
Epres Pavlova-tortaForrás: Womans dayEpres Pavlova-torták
Hozzávalók:
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 225 g cukor
- 4 tojásfehérje
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 2 evőkanál eperlekvár
- 1 evőkanál víz
- 226 g eper, apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és 2 evőkanál cukrot.
Egy robotgéppel verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
Folyamatos keverés mellett, fokozatosan (1 evőkanalanként) adjuk hozzá a maradék cukrot, utána a kukoricakeményítős keveréket.
Öntsük hozzá az ecetet és vaníliát, keverjük tovább.
Egy spatula segítségével készítsünk habcsókalakú formákat a sütőpapírra.
Egy kanállal mindegyik közepébe csináljunk egy kis árkot.
Süssük 50 percig, azután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez akár több óra is lehet.
Egy nagy tálban keverjük össze a vizet és a lekvárt. Tegyünk a keverékből a Pavlova-torták tetejére, szórjuk meg eperrel, és már tálalhatjuk is.A következő receptért lapozzon tovább!
MostTop 12 óraTop like