• Orbán Viktor harmadik unokája keresztelőjén volt - fotó

   
  2019.05.25. 17:03

  Újabb fénykép került fel Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára. Azonban ezúttal nem egy kampányeseményen volt ott a kormányfő, hanem harmadik unokája, Anna Adél keresztelőjén.

  Íme az eseményen készült fénykép:

   

  Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke. A baba 2018. szeptember 17-én a XI. kerületi Szent Imre kórházban született.

  Ahogy az Origo is megírta, ma a miniszterelnök a kampány aktív részese volt, személyesen hívott fel több szavazót.

  Itt azt üzente, hogy vasárnapi EP-választáson

  mindenkinek ott kell lenni!

  A mai nap folyamán a Magyar Nemzet készített interjút a miniszterelnökkel, ahol a kormányfő hangsúlyozta a vasárnapi EP-választással kapcsolatban, hogy a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!

  Partager via Gmail Yahoo!

 • Egyértelmű üzenet a régi Európának a Trump-Orbán csúcstalálkozó

   
  Kovács András2019.05.13. 16:02

  Orbán Viktor washingtoni meghívásának időzítése nyilvánvalóan üzenetértékű a brüsszeli elit, de a „régi Európa" számára is, az amerikai elnök ezzel - úgy is, mint a köznyelvben a szabad világ vezetője - az európai parlamenti választások hajrájában elsősorban azt kívánja Junckerben, Merkelben és Macronban tudatosítani, hogy új prioritások, értékek és érdekek mentén is van lehetőség az euroatlanti kapcsolatok továbbfejlesztésére – minderről az Origo által megkérdezett elemzők beszéltek az amerikai-magyar politikai csúcstalálkozó kapcsán. Hangsúlyozták, hogy hazánk geopolitikai, földrajzi, történeti, méretbeli adottságaiból fakadóan úgy kell kiegyensúlyozott kapcsolatot fenntartani valamennyi domináns világpolitikai szereplővel, hogy minden diplomáciai partner úgy gondolkodjon: „aki Magyarországgal együttműködik, az jól jár". Kijelentették, a migráció megítélésétől elkezdve a kereszténység védelmén, a hagyományos értékek tiszteletén át a politikai korrektség ellenzéséig számos elv összeköti a két államférfit.

  Több mint húsz év után ismét hivatalos kétoldalú látogatásra utazik az Egyesült Államokba Orbán Viktor Donald Trump amerikai elnök meghívására. A magyar kormányfő a május 13-ai washingtoni látogatásról korábban azt mondta: pénzről, migrációról és gazdaságról lesz szó a Donald Trump amerikai elnökkel folytatandó megbeszélésen.

  Csak a magyar érdek

  Számos elődjétől eltérően a jelenlegi magyar kormány külpolitikai stratégiája kizárólagosan a magyar érdekek figyelembevételén alapul, ami természetesen sokak szemét szúrja itthon és külföldön egyaránt – hiszen sokan hozzászoktak ahhoz, hogy ha Magyarországról van szó, akkor a magyar érdek másodlagos, azt megelőzi egy adott hatalmi erőközponthoz – Moszkvához, Brüsszelhez, Berlinhez vagy éppen Washingtonhoz – történő kritikátlan alkalmazkodás – minderről Szánthó Miklós beszélt az Origónak.

  Az Alapjogokért Központ vezetője kijelentette, a magyar érdek, a "Magyarország az első" gondolata viszont azt jelenti, hogy hazánk geopolitikai, földrajzi, történeti, méretbeli adottságaiból fakadóan úgy kell kiegyensúlyozott kapcsolatot fenntartson valamennyi domináns világpolitikai szereplővel, hogy minden diplomáciai partner úgy gondolkodjon, hogy aki Magyarországgal együttműködik, az jól jár. 

  Ez az érdekérvényesítés azonban természetesen a transzatlanti szövetségesi rendszer részeként történhet csak, hiszen Magyarország a Nyugathoz tartozik – még ha a jelenlegi nyugati erők közül sokan meg is tagadják az észak-atlanti civilizáció valódi értékeit. Az elkötelezettség jele és része, hogy Magyarország immáron 20 éve az USA vezette NATO-együttműködés aktív tagja, és a rendszerváltás óta az Amerikai Egyesült Államok megbízható szövetségese gazdasági, politikai és biztonságpolitikai szempontból egyaránt – mondta Szánthó Miklós.

   Erős vezetők találkoznak május 13-án WashingtonbanForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

  Erős vezetők találkozója

  A Fehér Ház hivatalos közleménye szerint két régóta szoros kapcsolatokkal rendelkező állam - és ezt már én teszem hozzá, erős - vezetője találkozik május idusán Washingtonban  – mindezt már ifj. Lomnici Zoltán mondta az Origónak. A meghívás időzítése nyilvánvalóan üzenetértékű a brüsszeli elit, de a "régi Európa" számára is – tette hozzá az alkotmányjogász. Az amerikai elnök ezzel - úgy is, mint a köznyelvben a szabad világ vezetője - az európai parlamenti választások hajrájában elsősorban azt kívánja Junckerben, Merkelben és Macronban tudatosítani, hogy új prioritások, értékek és érdekek mentén is van lehetőség az euroatlanti kapcsolatok továbbfejlesztésére. Ezt a narratívát erősíti, hogy a találkozóra hazánk NATO-csatlakozásának huszadik évfordulóján kerül sor – mondta a Századvég elemzője.

   

  Lomnici szerint fontos a kérdésében, hogy a politikai kapcsolatra fókuszál, hiszen Mike Pompeo külügyminiszter közelmúltban lezajlott magyarországi látogatásán mindkét fél megerősítette az országok közötti virágzó gazdasági és katonai kapcsolatok fontosságát. Ami pedig a politikai, ha tetszik, az államközi kapcsolatokat illeti, az Obama-adminisztráció leköszönését követő enyhülés után, mára már a stabilizálódás és bizonyos értelemben a helyreállt kölcsönös bizalom időszakáról beszélhetünk – mondta az alkotmányjogász.

   Ifjabb Lomnici Zoltán: A helyreállt kölcsönös bizalom időszakáról beszélhetünkFotó: Polyák Attila - Origo

  Lánczi Tamás: Erősödhet Orbán Viktor pozíciója Európában

  Az Obama-kormányzat alatt az Egyesült Államok figyelme elfordult Európától, és főleg a közép-európai térségtől, míg Donald Trump megválasztását követően ismét felértékelődött a mi régiónk és Magyarország is – mondta az Origónak a találkozóval kapcsolatban Lánczi Tamás. A XXI. Század Intézet igazgatója szerint jól látható, hogy miközben a térségünk egyre kiemeltebb szerepet kap az amerikai politikában, addig látványosan romlanak az amerikai-német kapcsolatok. Egyértelmű üzenetértéke van annak, hogy miközben Orbán Viktort Donald Trump személyesen fogadja a Fehér Házban, addig Mike Pompeo amerikai külügyminiszter lemondta a berlini látogatását. 

  A washingtoni látogatás mindenképpen meg fogja erősíteni a magyar miniszterelnököt az Európáról folytatott vitáiban – mondta Lánczi Tamás. Nemcsak az illegális bevándorlás elutasításában van egyezés a magyar kormányfő és az amerikai elnök gondolkodásában, hanem abban is, hogy Európának fel kell fegyvereznie magát, és részt kell vennie a kontinens megvédésében. Szintén egyezés látható abban, hogy Orbán Viktorhoz hasonlóan Trump is szoros szövetségre törekszik Izraellel, és ellenzi az iráni agressziót. Itt is megfigyelhető egy jelentős amerikai-német ellentét, mivel Németország sokkal kevésbé elutasító a teheráni rezsimmel szemben, mint Washington.

   Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet vezetője szerint nem csak az illegális bevándorlás elutasításában van egyezés a magyar kormányfő és az amerikai elnök gondolkodásábanForrás: MTI/Illyés Tibor

  Obamáék bele akartak szólni a belpolitikába

  Szánthó Miklós szerint egyedül az Obama-adminisztráció idején lazultak meg a politikai kapcsolatok, mely lényegében annak volt köszönhető, hogy az akkori Fehér Ház egyszerűen bele akart szólni a magyar belpolitikai ügyekbe. Ebből a szempontból, ha más érdeme nem is lenne Donald Trumpnak, az már önmagában is kiemelkedő jelentőségű Magyarország számara, hogy neki köszönhető: ma az amerikai elnököt nem Hillary Clintonnak hívják – mondta az elemző. Obama külügyminisztereként ugyanis ő volt a leghevesebb pártolója a „demokráciasegélynek", azaz hogy a formális és informális magyar ellenzéket segítsék a kormányellenes felforgató tevékenységben. 

  A demokrata adminisztrációkkal szemben azonban a Trump-kabinet és környezete, az amerikai jobboldal – a földrajzi távolság ellenére – közelebb áll értékrendjét tekintve a Fideszhez, mint a nyugat-európai néppárti jobboldal.  A világnézeti közelségnek már korai jele volt, hogy Orbán Viktor elsőként biztosította támogatásáról a vezető politikusok közül az akkor még sokak által lesajnált republikánus elnökjelöltet 2016-ban, és tagadhatatlan, hogy a migráció megítélésétől elkezdve a kereszténység védelmén, a hagyományos értékek tiszteletén át a politikai korrektség ellenzéséig számos pont összeköti a két politikust – hangsúlyozta Szánthó Miklós.

   Szánthó Miklós: Az amerikai jobboldal – a földrajzi távolság ellenére – közelebb áll értékrendjét tekintve a Fideszhez, mint a nyugat-európai néppárti „jobboldal"Forrás: --

  Kellemetlen meglepetés az ellenzéknek

  A személyi, strukturális és értékválságban levő, gyakorlatilag a súlytalanság állapotában lebegő ellenzéki pártok jelenlegi helyzete nem teszi lehetővé, hogy hitelesen tudjanak ebben a kérdésben állást foglalni.  A Magyarországra akkreditált, magukat politikusnak vagy újságírónak nevező aktivisták pedig lassan ocsúdnak fel a számukra kellemetlen meglepetés hatása alól, ami a kapkodó reakcióikon is tetten érhető - mondta ifjabb Lomnici Zoltán azzal kapcsolatban, hogyan is befolyásolja az ellenzék mozgásterét a május 13-i találkozó.

  Egyértelmű nyertesek lehetünk

  Az, hogy a nemzetközi térben nem kizárólag egy ország földrajzi mérete a meghatározó, vitán felül áll. Magyarország többek mellett Szent-Györgyi Albert, Gábor Dénes és Kertész Imre országa is, ha csak a Nobel-díjasokat tekintjük. És még mennyi mindenre lehet büszke ez a nemzet, amelynek miniszterelnöke tisztában van ennek a jelentőségével és az ezzel járó felelősséggel – hangsúlyozta Lomnici Zoltán. Az, hogy a régió és a V4 gazdasági, geopolitikai értelmében is felértékelődött, szintén nem szorul bővebb magyarázatra. Ennek a súlyát már érzik Brüsszelben, de Berlinben és Párizsban is. Mint ahogy azt is látniuk kell, hogy az új, republikánus kormányzat - demokrata liberális elődjétől eltérően - "visszatért" Közép-Európába. És ennek a kurzusváltásnak úgy tűnik, Magyarország egyértelmű nyertesévé válhat – hangsúlyozta a Századvég elemzője.

   Orbán Viktor és Trump politikájában közös az is, hogy mindketten szoros és barátságos viszonyt ápolnak IzraellelForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Chris Kleponis

  A történelem nem ért véget

  A politikai kapcsolatok „visszabillenésének" bizonyítéka volt nemrégiben a magyar-amerikai védelmi együttműködési megállapodás (DCA) megújítása, és várható a politikai kapcsolatok további erősödése is. Tény ugyanis, hogy Donald Trump, Orbán Viktor és számos más vezető, az új brazil elnöktől elkezdve Strachén vagy Salvinin át a lengyel kormánypártig egy oldalon állnak a demokrácia újradefiniálásért folytatott küzdelemben. A liberálisok vágyálmával szemben a történelem ugyanis nem ért véget – a történelem maga cáfolta meg a „történelem végét" –, noha számos nyugati vezető még mindig azt visszhangozza, hogy a demokrácia csak liberális lehet – mondta az Alapjogokért Központ vezetője.

  Ezzel szemben az említett vezetők alternatívát mutatnak fel, melyet nevezhetünk többségi, illiberális vagy kereszténydemokráciának, és melyet persze a liberális oldal „autoriternek" vagy „populistának" nevez. De mégiscsak arról van szó, hogy míg előbbi oldal elfogadja, hogy a demokrácia többféle lehet, addig utóbbi totalitárius módon úgy gondolja, hogy egy demokrácia vagy liberális, vagy nem is demokrácia. Ez az értelmezési küzdelem fogja meghatározni a nyugati világ jövőjét a következő évtizedekben, és ebben a küzdelemben Orbán és Trump azonos oldalon állnak - hangsúlyozta az elemző.

   Orbán Viktor az elmúlt időszakban a világ több nagyhatalmának a vezetőjével találkozottForrás: AFP/MTI/Origo

  Magyarország globálisan is egyre erősebb szereplő

  Lánczi Tamás úgy látja, azzal, hogy az elmúlt hónapban Orbán Viktor az összes világhatalom vezetőjével találkozott, egyértelműen azt jelenti, hogy az ország a hamis ellenzéki véleményekkel szemben egyáltalán nincsen elszigetelődve, sőt globális szinten is egyre komolyabb szereplő. Magyarország a 10 milliós népességéhez képest lényegesen fajsúlyosabb szereplője a világpolitikának, mint azt népességi és gazdasági lehetőségei indokolnák – tette hozzá. Lánczi Tamás szerint jól látszik, hogy Orbán Viktor azon felemelkedő országok vezetőivel van jó kapcsolatban, akik stabil kormányzást és erős gazdaságot építenek, és nem keresi a társaságát a csökkenő támogatottsággal és súlyos belpolitikai problémákkal küzdő vezetőkkel.

  Megoldódtak a korábbi problémák

  Szövetséget köthet Donald Trump és Orbán Viktor a május 13-i washingtoni csúcstalálkozón – mondta Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Csoport vezetője szólt arról is, hogy bár korábban is rengeteg közös pont volt a két vezető gondolkodásában, mostanra eljutott oda a két ország kapcsolata, hogy a korábbi ellentétek megoldódtak. Magyarország több kérdésben is (gáztározók tulajdona, védelmi együttműködés) a nemzeti érdek figyelembe vételével megoldotta azokat a vitás kérdéseket, amiben Washington változást szeretett volna.

   Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője szerint a csúcstalálkozó újabb vereség az ellenzéknekForrás: MTI/Mohai Balázs

  Mráz Ágoston Sámuel szerint  az új ukrán elnök megválasztása is elvezethet ahhoz, hogy a NATO esetében felmerült kérdések megoldódjanak, és ebben az USA-nak is nagy szerepe lehet. 

  A Nézőpont Csoport vezetője kijelentette, hogy a találkozót követően is megmaradhatnak az amerikai külügyminisztérium alsóbb szintjeiről jövő kritikák, mivel a Trump-kormányzattal szemben lévő erők továbbra is jelen vannak az amerikai adminisztrációban. Azonban ezeknek a kritikáknak a száma tovább csökkenhet - tette hozzá. Az elemző szerint a csúcstalálkozóval az ellenzék újabb vereséget szenvedett el, mivel az az állításuk, hogy az ország elszigetelődött, egyértelműen megbukott.

  Partager via Gmail Yahoo!
 • Our Next Contest will be Spring Open Jam Contest.

  Your page can be anything Spring, Easter ?
  Just Have FUN


  Nominations Start On
  April 10th, 2019

  and End on
  April 18th, 2019

  Pages in contest will be posted on April 21st,2019

  However Voting Begins ON
  April 23rd, 2019

  Voting Ends at the End of the Day
  April 29, 2019

  Winners Posted by the End of the Day
  May 3rd,2019  We would like to thank everyone who nominated and who voted, as it is very much appreciated!

  Please make sure when nominating we ask that member if they choose to be in the contest so that we don't have to remove someone after profiles are posted.

  Also To make it easier in setting up the pages for the contest & counting votes we ask those with Multiple Profiles NOT to nominate more than one of their pages or vote from the different profiles they may have. The rule is one page entered and one vote per member. This is time-consuming and the double pages in the contest & votes always get Weeded Out making it fair to all members.

  Again Thank you for a great job in the contest!  New Design Contest Catagory Starting Next Contest - DesignPartners

  We started a New category for beautiful premade layouts that will be called DesignPartners. It will be a great way for anyone to get started in the design contest and learn the basics of great design with a great layout by adding just the right pics and Music that just makes it the Best it could be and it will be Fun.
  "It's going to be FUN"


  Please VOTE for the top 3 Best Profile Pages in each Class.

  Your Votes Matter and are Important.
  Please include all votes in one email. Or they will not be counted, you may use the template.

  Thank you.

  Please do not send in votes for just a 1st place in each class and do not send in votes for the same person more than once.
  These votes will not be counted.

  You have 12 votes total, 3 from each class. Plus 3 Votes in Masterclass and vote first second and third when there is 3 in design team section

  Please Send in you're overall all Best-Designed profile page VOTES.


  Please Review all pages before YOU Vote for Best Page Designs
  & Not just Best friends


  Here is a template to help you Vote

  ( Copy, Add your Votes, Paste & Send in Votes )
  http://myboomerplace.com/DesignContestPage/

  ------------------------------Copy & Paste-------------------------

  Master Class C
  1st -
  2nd -
  3rd -

  CLASS A:
  1st -
  2nd -
  3rd -

  CLASS B:
  1st -
  2nd -
  3rd -

  CLASS C:
  1st -
  2nd -
  3rd -

  Design Partners
  1st-
  2nd-
  3rd-

  Design Contest Team
  1st-
  2nd-
  3rd-

  -------------------------------Copy & Paste------------------------------


  Please Review all pages before YOU Vote for Best Page Designs & Not just Best friends


  Please Send Your Votes Here:
  http://myboomerplace.com/DesignContestPage/    CONTEST RULES

  We will begin accepting nominations for our
  Spring Open Jam Contest on April 10th, 2019 until April 18th, 2019. You may design your page in any "Spring or open jam" design" you would like as long as it is within our Boomer Guidelines and Regulations. Example.

  1. NO NUDITY or PROFANE LANGUAGE will be accepted.

  2. Your page will need to be open/viewable to all Boomer Members. No Private pages will be accepted to allow all Boomer Members the opportunity to view your profile page and nominate/vote. You can make your page open but set your comments to private so others can view your page but they cannot leave comments. Nominated Pages must stay open and the design up until after the winners have been posted. Please do not start a new design until the Winners have been announced. If you change or remove your page from public viewing before the winners are announced You will loose your winning position,If you remove your page from the contest after it begins you will not be allowed to participate in the next contest.

  3. If you would like to design a page for this contest but do not want to open your current profile page you may create a second account just for design. This page can also be used for other design contest we have in the future. Please remember our 2 account limit for profile pages. Only 1 profile page may be nominated per member and Voted on when voting starts.


  4. Go to the DESIGN CONTEST PAGE and click on SEND MESSAGE in the contact panel and send your nominations. You also vote in the same manner. We will list all of the nominees linked on the Design Contest Page so you can click and view each a couple of days before it is time to vote. Only nominations/votes sent to the Design Profile Page will be counted.

  5. Do not send in your votes with your nominations as this is unfair to all who have worked so hard and have taken the time to enter the contest and your vote will NOT be counted. Send in your nominations within the time frame listed below and then send in your votes in the same manner.


  6. You May Nominate your own Page if you wish so you do not miss out on this opportunity to share your design work and also the opportunity to win up to 5000 points! You CAN vote for yourself in the contest. You can nominate your own page and vote for yourself.


  7. Please take the time to view each profile page nominated and then vote for the top 3 best profile pages in each class. Please do not send in votes for just a 1st place in each class and do not send in votes for the same person over 1 time. These votes will not be counted. You have 9 votes total, 3 from each class. Send in your 11 votes for the 11 overall Best Designed profile pages. Please send in all 11 votes in at one time. We do not need 11 different emails for each place and class.


  The first and second place winners move up to the next category.  Nominations will begin on April 10thy, 2019

  We will take Nominations until the end of day on April 18th ,2019.

  Pages will be listed on April 21st,2019

  However Voting will Begin on April 23rd,2019

  Last Day to Vote is April 29th/2019
  Winners will be Announced on May 3rd,2019.


  If you have any questions please send them to the Profile Contest Page.

  Thank You,

  Design Contest Team

  Kaylou, NaturesAlly, Admin
  CuppyCakeSprinkles - Contest Promoter

  Partager via Gmail Yahoo!

 • Great Designs Everyone in the Contest

  Winners Will be Awarded:
  1st Place 5000 Points
  2nd Place 3000 Points
  3rd Place 2000 Points  How Do we get Accurate Vote Counts? We Get asked?

  The Members VOTE the Best Designs in 1st, 2nd and 3rd place in each class and send their votes to the design contest page. Then they are individually counted by 3 design team members Manually for Accuracy. This can take several hours + of counting. it really takes time! Then we compare our votes for overall Accuracy and Confirm are Counts to be accurate before posting the Winners!

  CuppyCakeSprinkles has joined the Design team as a Promoter to Help get more to join in on the Fun! Remember You can also Enter Yourself in the Contest anytime!

  The team members do not enter the main contest but do enjoy designing and will only compete against each other for
  the fun of it.

  Partager via Gmail Yahoo!

 •    Spring Open Jam Design Contest

  Voting Starts
  Tuesday 23!

  Please Enjoy them All before You Vote!  Master Class C

  MaryKay

  Hunny

  June711

  Oletimes

  Texasladee

  SilverDreams

  Hatter_2

  MeMe8841

  AppleBlossom

  Candy-Shop

  wildcowboy

  Havaska


  Class A


  Batman66

  LWMcDonald

  miradademujer

  Ole_Carolina  Class B


  Sugarpiehoney11

  Karen

  WatcherOfTheNight

  Dalmi

  CowGirl1

  Razz  Class C  donnalc60

  Beatleboy

  TDMusic

  SeaSprite

  Dolceluna

  alexandria21

  starlet_

  LadyBoomer3

  Aria

  Arabella

  californiagirl72

  barbh58

  LadyWind

  babatngon

  Rider

  Crispiorka

  AnnetteHanshawThatsAll

  LovesSojourn


  Design Partners


  carolannekincaid_nativesp

  caz-m

  nana1

  winter_dreams

  Manekent

  lilly_Rose

  Geterdone

  LavenderLayneTwo

  catwoman71

  Linda-Lu

  cavalheira

  OZMA

  sassysatin

  poochie2

  abby58

  BarbaraG

  keystonerob

  sunyruby

  Butterfly54

  Genie

  darlangelbaby

  Dog_beast

  Bugsy

  texasavvy


  Design Contest Team


  CuppyCakeSprinkles

  Kaylou2

  QuietNature

  Partager via Gmail Yahoo!
  Follow this section's article RSS flux
Hulló effektek : Másolást tiltó kódok !! Ez van fent az Eklablog Nickyheart oldalon! 1./ 2./ 3./ 4./ 5./ 6./