• SZIJJÁRTÓ PÉTER, külgazdasági és külügyminiszter - munkáját nagy odaadással, hozzáértéssel végzi. Sok hála érte!

  *****

  ORBÁN VIKTOR, Magyarország miniszterelnöke - a LEGJOBB EMBER a világon! Mindent jól csinál!

  *****

  VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter - a valaha volt legjobb pénzügyminiszter a világon.

  *****

  ISTEN ÁLDJA ŐKET! • MOCSKOS PRIMITÍV BKK, MOCSKOS PRIMITÍV VÁROSHÁZA VEZETÉS !!! MOCSKOS PRIMITÍV ÁLLATOK VANNAK EBBEN AZ ORSZÁGBAN, SAJNOS !!! EGYIK MÁSIK EMBERT MÁR JÓ RÉGEN KI KELLETT VOLNA LŐNI AZ ŰRBE, DE ÚGY, HOGY SOHA NE TUDJON VISSZA TÉRNI IDE !!!

  RONTJÁK A LEVEGŐT ÉS TÖNKRE TESZNEK MINDENT, AMIT EDDIG KESERVESEN ÉS SOK PÉNZEN RENDBE TETTEK !!!

  KÉRDÉS ! HA JÓT NEM TUDNAK TENNI, ROSSZAT MIÉRT TESZNEK ??? HOGY MIÉRT ? MAJD ÉN MEGMONDOM. MERT TUDATLAN ÉS DILETTÁNS SZEMÉLYEK. DE HOGY MÉG ROSSZ INDULATÚAK IS, AZ EGYENESEN VÉRLÁZÍTÓ.

  ÉS AKKOR AZ IDŐSEKET IZÉLGETIK, HOGY MIT KERESNEK AZ UTCÁN. ÉN KÉREK ELNÉZÉST A NEVÜKBEN, AMIÉRT ILYEN PRIMITÍV EMBEREK KÖZÖTT ÉLNEK, ÉLÜNK !!!

   

  Vitézy Dávid: Tízezrek háborodtak fel Budapesten Karácsonyék döntése miatt

   
  2020.04.01. 10:31

   

  A szerda reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével - írta Vitézy Dávid Facebook-oldalán. Közölte, az utasok véleménye jól követhető a Facebookon is. Számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki, ráadásul a buszok eleje nagyon helyesen a járművezetők védelmében le van zárva - tette hozzá. Fürjes Balázs szerint a fővárosi vezetésnek vissza kell vonnia a hétvégi menetrendet. 

   

   

   

  Szombati menetrenddel közlekednek a BKK járatai, a járatok zsúfoltabbak, mint korábban, ez pedig nem segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést – erre hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

   

  Óriási felháborodás

   

  Sok tízezer ember háborodott fel szerda reggel, amikor szembesült azzal, hogy a BKK mától a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait. Amióta bejelentették, világos volt, hogy itt valami nem stimmel: egy rendkívüli járványhelyzeti munkanapi menetrend helyett, talán lustaságból, talán nemtörődömségből, de egyszerűen megpróbálták a szombati menetrendeket ráhúzni a mostani helyzetre – írta szerda reggel Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője, aki jelenleg a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

   

   

  Hozzáteszi, nincs viszont szombat, így pont azok maradtak a buszokon és azok járnak dolgozni, akik műszakos munkarendben dolgoznak: azaz ebben a helyzetben is helytállnak, kórházakba, áruházakba, üzemekbe, a közüzemeket biztosító munkahelyekre tartanak reggel 5 és 7 között.

   

  Ilyenkor az utasforgalom lényegesen magasabb, mint a szombati. Míg a reggeli órákban később, az iskolai és irodai munkába járási csúcs idején nyilvánvalóan töredék az utasszáma a normálisnak. Ráadásul nem is lehet a korábbi módon mérni az utasszámot: a járványhelyzet és a tömeges megbetegedések küszöbén a még most is munkába járó emberek joggal várják el, hogy tarthassanak legalább 2 méter távolságot utastársaiktól. Ez azt jelenti, hogy egy buszon már az is zsúfolt érzetet kelt, ami máskor akár alig kihasznált terheltségnek tűnhet

   

  - magyarázta.

  Rossz döntés

   

  Arról is írt, nem akart előre beleszólni a Fővárosi operatív törzs munkájába, de sajnos az első, mai reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével.

   

  Az utasok véleménye jól követhető a Facebookon is. Számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki, ráadásul a buszok eleje nagyon helyesen a járművezetők védelmében le van zárva

   

  - folytatta.

  Nagy felháborodást okozott a fővárosiak körében a szombati menetrend bevezetéseForrás: Vitézy Dávid/Faceebok

  Mint fogalmazott, a szombati menetrendet úgy sikerült bevezetni, hogy a csak hétvégén járó járatok minden nap közlekednek, mint az amúgy is értelmetlen, de máskor munkanapokon legalább nem közlekedő belvárosi City-troli vagy a Normafáig hosszabbított 212-es. Eközben a munkanapokon a munkába járást segítő 85E, 98E, 101B, 122-es, 282E, 284E stb., azaz épp a kórházak, ipari negyedek dolgozóit szállító járatok egyáltalán nem járnak, pont ezeket állították le.

  Az állam által megrendelt elővárosi kék buszjáratokon (melyek a BKK szervezésébe tartoznak, de menetrendjükről már a minisztérium dönt 2017, az agglomerációs járatok átvétele óta) nem követték el ezt a hibát: a Volánbusz a legritkább, de munkanapokra kitalált, máskor december végén a két ünnep között alkalmazott menetrendet vezette be. Ez lett volna a helyes lépés a budapesti helyi közlekedésben is – és ismét megmutatja, miért kellene regionális logikában együtt tervezni Budapest és környéke menetrendjeit

   

  - indokolt Vitézy Dávid, aki egyúttal arra kérte a Fővárosi Önkormányzatot és a BKK-t, hogy korrigáljanak és a szombati menetrend helyett sürgősen vezessenek be egy, a járványügyi veszélyhelyzethez igazodó rendkívüli munkanapi menetrendet.

   

  Kérés Karácsonyék felé

   

  Megkértük Karácsony Gergelyt, intézkedjen, ne szombati menetrenddel közlekedjenek a budapesti tömegközlekedési járatok - írta Fürjes Balázs a Twitter-oldalán. Ez rontja a járványhelyzetet,mert így lehetetlen a távolságtartás reggelente, joggal akadtak ki az utasok - tette hozzá. Felkérte Vitézy Dávidot, álljon rendelkezésre, segítse a munkát.

   

   

  Vitézy Dávid
  5 órája

  Sok tízezer ember háborodott fel ma reggel, amikor szembesült azzal, hogy a BKK mától a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait. Amióta bejelentették, világos volt, hogy itt valami nem stimmel: egy rendkívüli járványhelyzeti munkanapi menetrend helyett, talán lustaságból, talán nemtörődömségből, de egyszerűen megpróbálták a szombati menetrendeket ráhúzni a mostani helyzetre. Azonban nincs szombat: pont azok maradtak a buszokon és azok járnak dolgozni, akik műszakos...

   
  A képen a következők lehetnek: szöveg
  A képen a következők lehetnek: 1 személy, fa és túra/szabadtéri
  A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek, cipők, égbolt és túra/szabadtéri
  568
  92
  281Hulló effektek : 2./ 3./ 4./ 5./ 6./