• Ha még nem fedezték fel a Budai-hegység változatos, olykor elvarázsolt vidékét, mindenképpen érdemes bejárni ezt az útvonalat, amely természeti és történelmi látnivalókban egyaránt bővelkedik, ráadásul a fővárosból könnyen megközelíthető.

   Túránk útvonalaForrás: Turista Magazin/Lánczi Péter

  Forrás: Turista Magazin 


 • ❤ ♪ ♫ ◕‿◕


 • ✿❤❁❀¸¸¸.•*❀❤❁❀
  ✿❤❁❤✿❀¸¸¸.•*❀✿❤❁❀✿
  ♡❤✿❀¸¸¸.•*❀♡


 • Először szerepelt nyilvánosan Harry herceg új barátnőjével

   
  2017.09.26. 18:17

  A brit királyi család tagjainak számos kötelezettségük van: például részt vesznek a diplomáciában és jótékonykodnak. Harry herceg, a brit légierő Afganisztánt is megjárt századosa megalapította az Invictus Games (Legyőzhetetlen Játékok) nevű, hadirokkantaknak kiírt sportversenyt. Erre először Torontóban került sor, ahol a herceg az összes nyilvános megjelenésén Meghan Markle amerikai színésznővel együtt mutatkozott.

  A történelem folyamán soha nem volt egyszerű az uralkodók élete, hiszen számos társadalmi elvárásnak kellett megfelelniük. Különösen igaz ez a brit királyi családra, amelynek mindennapjait évszázadok alatt kialakult protokoll szabályozza, és minden mozdulatukat figyeli a média. Kettős teher mindig példamutatóan élni, közben pedig elviselni a királyi családot körülvevő állandó pletykaéhséget.

  Meghan Markle és Harry herceg meghitten beszélgetnek

  Forrás: MTI

  Aki beleszületik ebbe, annak nincsen választása, viszont nehéz döntést hoz, aki beházasodik a világ talán leghíresebb családjába. Ehhez még a közelmúltban is nemesi származás és elit neveltetés volt az elvárás. II. Erzsébet (1926) fiai, Károly (1948) és András (1960) nemesi családokból házasodtak. Diana Frances Spencer (1961-1997) felmenői között ott volt például Stuart Mária skót királynő és rokonságban állt a monacói hercegi családdal. Sarah Ferguson (1959) mint York hercegnéje a címerébe belevette kissé meglepő saját családi címerét: három bogáncs, a középsőn egy méh. Azonban hiába volt meg a feleségek megfelelő pedigréje, mindkét házasság zátonyra futott, sőt az érintettek nem is voltak hajlandók őrizni a látszatot. Korábban elképzelhetetlen lett volna a válás a királyi családban, de 1996-ban mindjárt kettőre is sor került. Károly herceg és Diana 15 év, András herceg és Sarah Ferguson 10 év házasság után váltak el.

  Jelenleg a protokolláris értelemben vett szűkebb királyi családba húsz személy tartozik bele, nekik jár az „ő királyi fensége" titulus. A legidősebb II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg (1921), a legfiatalabb Sarolta hercegnő (2015), ő Vilmos herceg (1982) és Kate Middleton (1982) gyermeke. A szűk királyi család huszonegyedik tagja lesz Henrik herceg (1984) jövendőbeli felesége. Ezért kíséri széles körű érdeklődés az ő magánéletét is.

   

  Károly herceg, Katalin hercegné, György herceg, Sarolta hercegnő, Vilmos herceg és II. Erzsébet királynő

  Forrás: MTI

  A földi halandó azt gondolná, hogy mivel a királyi család valódi hatalmat nem gyakorol, ezért tagjai gondtalanul élhetik fényűző életüket. Ez nem így van. Elvárás feléjük, hogy védnökei, sőt kezdeményezői legyenek számtalan jótékonysági akciónak, illetve különböző politikai és társadalmi kérdésekben megnyilvánuljanak, mert adnak a szavukra a britek. Sőt az Egyesült Királyság (Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország) uralkodója a hagyományok szerint még 15 ország uralkodója. Olyanok vannak köztük mint Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Jamaica, a Bahama-szigetek vagy Antigua és Barbuda. Utóbbi ország miniszterelnöke már meg is hívta nászútra Harry herceget és Meghan Markle-t, ha összeházasodnak.

  Harry herceg és Gordon Browne, Antigua és Barbuda miniszterelnöke

  Forrás: AFP

  Nemcsak 16 ország uralkodója a mindenkori brit király, hanem a Brit Nemzetközösség feje, amely 53 államból áll, az egykori gyarmatbirodalom területén létrejött országokból. Ez a létező önálló államok egynegyede és a Föld népességének egynegyedét foglalja magába. A Brit Nemzetközösség rendszeres egyeztető munkát folytat, ebben szerep jut a királyi család tagjainak is. A feladatokból bőven kijut a testvéreknek és unokatestvéreknek, illetve azok házastársainak is. Az úgynevezett „udvartartás" tulajdonképpen egy PR-ügynökség, amely koordinálja a királyi család nyilvános megjelenéseit és a médiában megjelenő nyilatkozatait. András herceg például a brit haditengerészet főparancsnoka és nemzetközi kereskedelmi megbízott. Fülöp herceg idős korára való tekintettel bejelentette, hogy visszavonul tisztségeiből, de amennyire egészségi állapota engedi, a fontosabb eseményeken ott lesz a felesége oldalán. Már maga II. Erzsébet is egyre nehezebben viseli a királynői szereppel járó terheket. 1952-ben lépett trónra, ő a világtörténelem leghosszabban regnáló női uralkodója. Az ő visszavonulásáról is felröppennek néha híresztelések, de talán azért vár még vele, mert rendezett viszonyokat szeretne maga után hagyni.

   

  Diana hercegné és Károly herceg

  Forrás: Origo

  Az ő fiai magánéletével igen sokat foglalkozott a sajtó, és ezek a viharok kissé megtépázták a királyi család tekintélyét. 2005-ben Károly herceg, a trónörökös végre feleségül vehette Camilla Parker Bowles-t, akivel hosszú szerelmi viszonyt folytattak, miközben mindketten házasok voltak. Állítólag II. Erzsébet azzal a feltétellel járult hozzá fia második házasságához, ha az lemond a trónról Vilmos herceg javára, ezt a lemondást azonban hivatalosan nem jelentették be. II. Erzsébet nem szeretné a trónon látni Camilla Parker Bowles-t, és talán Nagy-Britannia is jobban járna egy fiatal és dinamikus királlyal.

  Vilmos herceg és Harry herceg anyjuk temetésén

  Forrás: MTI

  Közben Vilmos herceg komolyan készül az uralkodásra (akár apja után, akár nagyanyja után kerül erre sor), botrányoktól mentes házasságban él Kate Middletonnal, aki 2013-ban megszülte a következő nemzedék brit uralkodóját. György herceg már iskolai előkészítőbe jár, és a királyi család hagyományai szerint nyilvános intézménybe. Károly és Diana két fia közül mindig Vilmos volt a „jó fiú", míg Henrik a korlátokat nehezebben tűrő, temperamentumosabb személyiség. Mindketten népszerűek a brit alattvalók körében, Henrik herceg esetében ezt az is mutatja, hogy a nyilvánosságban a Henry angol név egyik gyakori becézésével csak Harry hercegként emlegetik, míg például Kate Middletonból szigorúan Katalin (Catherine) hercegné lett.

  Vilmos herceg és Katalin hercegné az esküvőjükön

  Forrás: MTI

  Harry herceg helikopterpilóta kiképzést kapott a brit hadseregben, és ahogy nagybátyja, András herceg a Falkland-szigeteken 1982-ben, ő is szerette volna kipróbálni magát éles helyzetben. A királyi család felesleges vakmerősködésnek vélte ezt a szándékát. Harry nyilvánosan tiltakozott, mindenképpen személyesen akart részt venni az iraki vagy az afganisztáni háborúban. A hivatalos közlemények szerint Harry herceg katonai egysége 2007-ben Kanadába ment közös kanadai–brit hadgyakorlatra. Ezalatt átvezényelték őket Afganisztánba, ahol Harry herceg légi irányítóként teljesített szolgálatot. A sajtó hamar megtudta, hogy Harry herceg Afganisztánban van, nem sikerült eltitkolni.

  Harry herceg Afganisztánban

  Forrás: AFP

  Ahogy azt sem, hogy már 16-17 éves korában sokat bulizott a barátaival, és alkoholt, sőt marihuánát is fogyasztott. Harry herceg a sportok nagy rajongója. Magas szinten űzi a lovaspólót, rendszeresen részt vesz jótékonysági mérkőzéseken. Rögbiedzői képesítést szerzett és hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozott. A foci is érdekli, az angol bajnokságban az Arsenalnak szurkol. Gyakran megy síelni és a motokrosszt is kipróbálta. Viszont annak ellenére, hogy szereti, ha megemelkedik az adrenalinszintje, már 19 éves kora óta vannak olyan protokolláris események, amelyeknél ő egymaga képviseli a királyi családot, fegyelmezetten teljesíti kötelezettségeit.

  Harry herceg 2004 és 2010 között viharos viszonyt folytatott Chelsy Davy-vel, egy dúsgazdag zimbabwei üzletember lányával, aki Dél-Afrikában szerzett közgazdasági és Angliában jogi diplomát. Többször szakítottak és többször kibékültek. Mivel olyan pletykák terjedtek, hogy enyhülőben van köztük a harag, ezért 2011 áprilisában Chelsy Davy-t is meghívták Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére, de ott Harry herceg és volt barátnője szóba sem álltak egymással, sőt Chelsy Davy azt nyilatkozta az őt faggató riportereknek, hogy soha az életben nem lesz Harry herceg felesége. Évekig nem volt róla hír, hogy Harrynek új barátnője lenne, pedig nehezen elképzelhető, hogy ezt titokban tudta volna tartani, hiszen afganisztáni katonai küldetését sem sikerült. Édesanyja úgy halt meg, hogy paparazzók elől menekülve szenvedett közlekedési balesetet. A tragikus esemény huszadik évfordulója kapcsán megint sokat szerepelt a médiában Diana hercegné halála. Harry herceg azóta is gyűlöl minden lesifotóst, többször nekitámadt őt követő paparazzóknak és ütötte-verte őket, ahol érte.

  Chelsy Chavy és Harry herceg egyenruhában

  Forrás: AFP

  1936 januárjában apja halála után VIII. Eduárd (1894-1972) örökölte a trónt, de inkább lemondott róla, mert egy nem nemesi származású, kétszeresen elvált amerikai nővel kívánt házasságot kötni. Wallis Simpson (1896-1986) többet ért számára, mint a hatalmas brit birodalom vezetése, összesen csak 326 napig volt király. II. Erzsébet fiainak is a felső körökből volt kötelező feleséget választani, de talán a kudarcos, sok botránnyal járó házasságok tették megengedőbbé a konzervatív királynőt unokái esetében. Kate Middleton szülei mindketten légi utaskísérők voltak, de az „alacsony származású" mennyasszonyt elhalmozták nemesi címekkel és akkurátus heraldikai magyarázattal megtervezett címert is kapott. Az utóbbi években úgy látszik, hogy a jövendőbeli Katalin királyné felnő a feladathoz. A botrányok messzire elkerülik, jól kezeli a médiát, és több szavazáson is beválasztották a világ legjobban öltözködő, divatot diktáló női közé.

  Wallis Simpson és VIII. Edward

  Forrás: AFP


  A friss pletykákra éhező bulvármédia már egy évvel ezelőtt cikkezett róla, hogy Harry hercegnek új barátnője van, de most mutatkoztak együtt nyilvánosan először. A királyi család tagjai számára kötelező a társadalmi tevékenység. Harry herceg katonai paralimpiát alapított: hadirokkantaknak kiírt versenyt számos sportágban. Az első ilyen, Invictus Games (Legyőzhetetlen Játékok) elnevezésű rendezvényre a kanadai Torontóban került sor. Ő királyi fensége, Henrik Károly Albert Dávid, Wales hercege amolyan Harry herceges stílusban pólóban és farmerben érkezett a kerekesszékesek teniszversenyére kézen fogva barátnőjével, Meghan Markle (1981) színésznővel.

   

  Meghan Markle és Harry herceg a kerekesszékes teniszezők versenyén Torontóban

  Forrás: MTI

  1936-ban még szóba sem jöhetett, hogy a királyi családba bekerüljön egy elvált amerikai nő, manapság ezen már senki sem akad fenn. Meghan Markle nemcsak hogy elvált és amerikai, de ráadásul igen messze van attól, hogy angol nemesi vér csörgedezzen az ereiben. Apja Thomas W. Markle, holland és ír ősöktől származik, Emmy-díjat kapott mint az Egy rém rendes család című sorozat vezető operatőre. Meghan Markle anyja fekete bőrű afroamerikai, aki pszichoterapeutaként és jógaoktatóként dolgozik. A színésznő kifejezetten büszke afrikai gyökereire.

  Meghan Markle és édesanyja, Doria Radlan

  Forrás: AFP

  Miben láthattuk eddig Meghan Markle-t? Számos sorozatban volt egyepizódos szerepe: Miami helyszínelők, New York-i helyszínelők, Nyomtalanul, Castle, A rejtély. Állandó szereplője a Briliáns elméknek, amely már a hetedik évadjánál tart. Mozifilmek mellékszerepeiben is felbukkant: Förtelmes főnökök, Felhangolva, Emlékezz rám!, Szerelem sokadik látásra.

  Kézenfogva

  Forrás: MTI

  Ahogy a pletykákból tudni lehet, az első nyilvános szereplés előtt sor került arra, hogy Harry herceg bemutassa a barátnőjét a királyi család tagjainak. Nem tudni, mit hoz a jövő, de a kapcsolat komolynak látszik. Valószínűleg még többször láthatjuk nyilvánosan szerepelni a párt, és Meghan Markle mint színésznő talán rutinosabban kezeli majd ezeket a szituációkat, mint egy „civil". Már az első napon „ráugrott" a sajtó a párra. A Daily Mail például nemcsak a megjelenésükről közöl cikket, de minden egyes ruhadarabjukról megírja, hogy hol lehet kapni és mennyibe kerül. Ha pedig házasság lesz a dologból, akkor ez lesz az első eset, hogy színész kerüljön be valamelyik európai uralkodócsaládba.

   
   

   


  •  

   The British Monarchy and basically every high profile celebrity likes to tease the public with photos of their offspring; it's their way of keeping the lowly non-celebs in check in case they ever decide to declare a civil war against the British Upper Class and their Land Rovers.

   The latest baby to be subject to this gimmick is none other than Princess Charlotte, the child of Kate Middleton and Prince William that not many people care about as much as Prince George, her older brother and the kid directly in line for the crown. Still, that doesn't stop royal obsessives or whatever pet name they have ascribed to themselves from obsessing over the youngest member of the Royal family.

   Everyone's favorite Princess, besides Diana, Kate Middleton decided to put her photography skills to the test and snap some pictures of the young Princess, who is now clearly able to sit up by herself. View image on Twitter

   View image on Twitter View image on Twitter

    

   The Duke and Duchess hope everyone enjoys these new photos of Princess Charlotte as much as they do.
    
    
  • Princess Charlotte's portraits join a long line of fun royal family snaps

   06 JUNE 2015

   When Princess Charlotte made her first appearance outside the Lindo Wing on the day of her birth, 2 May, the world fell instantly in love and now the Duke and Duchess of Cambridge have offered another glimpse at their bundle of joy, in the arms of her big brother Prince George.

   Princess Charlotte's first portraits, released by Kensington Palace on 6 June, are the latest addition to the royal family’s photo album, one rooted in history and tradition but that each royal generation has also made their own.

   CLICK TO SEE ROYAL PORTRAITS THROUGH THE YEARS

   Photo3B-

   George and Charlotte sit happily on the sofa in the new photos

   After sharing one photograph on Twitter, Kensington Palace revealed three more official snapshots of 22-month-old George and one-month-old Charlotte.

   Once again, the Duke and Duchess of Cambridge opted to document the special milestone by keeping it all in the family.

   Like George did in his first pictures, taken by 65-year-old grandfather Michael Middleton, in August of 2013 when the sweet boy was less than a month old, little Charlotte modelled for a familiar face - her proud mother, 33-year-old Kate.

   The Duchess is an avid photographer who showcased her talent in 2012 with the release of personal photographs from the couple's royal tour of Southeast Asia.

   Snapping her childrens' first portrait was surely a milestone moment for the mother of two, who has long strived to maintain as normal a life as possible for her family.

   official-

   Prince George's first official photos were taken by Michael Middleton

   While Princess Charlotte's debut sees her indoors perched with her brother on a white sofa, Prince George’s first snaps were taken in the garden of the Middleton’s home in Bucklebury.

   Michael captured his first grandson (born July 22, 2013) sleeping in the arms of his mother with Prince William, 32, the family’s cocker spaniel Lupo and Carole and Michael's golden retriever, Tilly, lounging close by. The photos paint a picture of a laid-back family basking in the early days of new parenthood.

   The new portraits of Charlotte, whose full name is HRH Princess Charlotte Elizabeth Diana of Cambridge, highlight the role of the royal youngsters as the Duke and Duchess's most cherished treasures and the special bond shared between brother and sister.

   william-2-

   Prince William at eight months with his mother Diana and father Charles   If the photos are any indication, Prince George is already smitten with his new playmate!

   In 1981, Prince William made his debut at only 29-days old in the protective arms of his mother, Princess Diana, with Prince Charles by her side.

   Like George and Charlotte, Prince William was photographed by a family member – Princess Margaret's then-husband Lord Snowden.

   charles-

   Royal brother and sister Prince Charles and Princess Anne   Photos of Prince William at six months show a bright-eyed baby boy with two little teeth snuggling on the couch with his dad as mom Diana looks on lovingly. Perhaps Charlotte and George's sofa shots pay homage to this particularly happy time in the Duke of Cambridge's life.

   William’s next historical portrait appearance came in 1984, following the birth of his little brother, Prince Harry. In the posed portrait, shot in a nondescript location, William can be seen giggling while his future best man sleeps in Princess Diana's arms.

   The royal family has a history of mixing up the setting for portraits of babies born into the monarchy. In the public's first peek at Princes Charles in 1948, the future king is seen sleeping peacefully in his bassinet with his mother, then-Princess Elizabeth, lovingly watching over him.

   prince-william1--

   Young Princes William and Harry   The Duke and Duchess of Cambridge continue to carve out their own distinct path in royal history books, never turning their backs on generations past but also making their own new traditions like including only their children in this early set of portraits.

   This goes for Charlotte's christening as well, which will take place on 5 July in Sandringham, near the couple's country home, Anmer Hall. In a tribute to their daughter's late grandmother, the happy occasion will take place at St Mary Magdalene Church where Princess Diana was christened.

  • Kiss from big brother in pics of Britain's royal baby

    
    
   A picture released by Kensington Palace and taken by Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, in May 2015, shows Prince George of Cambridge (L) and Princess Charlotte of Cambridge at Anmer Hall in Norfolk, England
   .

    

   London (AFP) - The first photos of Britain's Princess Charlotte together with Prince George, who is pictured giving his baby sister a kiss, were released by Kensington Palace on Saturday.

    

   The four photographs, taken by their mother Kate, the Duchess of Cambridge, show 21-month-old George sitting on a sofa holding Charlotte.

   The portraits were taken when Charlotte, born on May 2, was around two weeks old.

   They were taken at Anmer Hall, Prince William and his wife Kate's country mansion on his grandmother Queen Elizabeth II's private Sandringham estate in Norfolk, eastern England.

   Propped up by two white cushions, Charlotte appears to be wearing a white romper suit with a matching jumper.

   Her brother is dressed in a white shirt with blue piping detail around the collar, cuffs and front, and matching blue socks and shorts.

   One picture shows George planting a kiss on his sister's forehead, another shows him tenderly looking down at her, a third shows him looking up and a fourth shows him smiling.

   "Prince George and Princess Charlotte together at home #WelcomeToTheFamily," Kensington Palace, William and Kate's official residence in London, said as they released the image on social media.

   "We're delighted to share the first photo of Prince George with his little sister Princess Charlotte.

   "The photo of Prince George and Princess Charlotte was taken by The Duchess of Cambridge in mid-May."

   Pictures of George have been rare. Only a handful of sets have been released, while he has rarely been seen in public.

   The first pictures released of George at home after his birth were taken by Kate's father Michael Middleton.

   George, who is directly in line to inherit the throne after his grandfather Prince Charles and then William, was last seen when his father took him to hospital to see his newborn sister.

   Earlier, Kensington Palace released pictures of the multitudes of gifts, cards and toys the family received after Charlotte's birth, sent from all around the world.

   They showed bundles of mail stacked up on filing cabinets, knitted dolls, slippers and bonnets and hand-written cards from schoolchildren.

   "Thank you to everyone who took the time to make handmade gifts," the palace said.

   It was announced Friday that Charlotte will be christened on July 5 at St Mary Magdalene Church, Sandringham, where William's late mother Diana was baptised.

   Charlotte will be christened as a member of the Church of England by Archbishop of Canterbury Justin Welby, spiritual leader of the Anglican Church.

   William and Kate have been staying at Anmer Hall in Sandringham since Charlotte's birth at St Mary's Hospital in London.

   In tribute to his grandmother and mother, William and Kate gave Charlotte the middle names Elizabeth and Diana.

   The princess is fourth in line to the throne after her brother Prince George, who was born on July 22, 2013. He was baptised at St James's Palace in London.

    

  • The Princess of Cambridge has a name!

   The Princess of Cambridge has a name. And it pays tribute to the lovely women in her life.

   May 4, 2015 3

   princess-cambridge-has-a-name

   Today the Duke and Duchess of Cambridge announced the name of their new baby girl. Presenting Princess Charlotte Elizabeth Diana.

   Screen Shot 2015-05-04 at 10.35.58 AM

   Aww, such a pretty name—perfect for a princess.

   The wee princess has three names, just like her brother, Prince George Alexander Louis. She shares a name with her Aunt Pippa, who is Philippa Charlotte.

   Her middle names pay tribute to her grandmother and her great-grandmother. Elizabeth is obviously after the Queen, but it’s also Kates and her mom’s middle name.

   Diana is of course after Prince Williams mom. Such a lovely tribute to the People’s Princess—anyone else tearing up?

   Photo: Kensington Palace (@kensingtonroyal via Instagram)

   Photo: Kensington Palace (@kensingtonroyal via Instagram)

   Sorry, *sniff,* back to business. Baby Charlotte’s official title is Her Royal Highness, Princess of Cambridge. She’s fourth in the line to the throne after grandpa Charles, daddy Wills and big brother Georgie. Charlotte is the first Princess of Cambridge in 182 years. 

   Little Charlotte will have lots of playmates besides her brother. She’s the Queen’s fifth great-grandchild and her fourth great-granddaughter. I can’t wait to see her playing with her cousins Savannah and Isla Phillips, who are Canadian!

   The royal baby excitement will die down now as the William and Kate take the kids head to their country home, Anmer Hall. The couple will want some privacy as they adjust to life with two kids under two. They’re definetely going to be busy.

   But we will get to see the first official family photo in about two weeks. Do you remember George’s  first official photos, which were taken in the backyard of Kate’s parents’ home? This time the Cambridges will take their photos at their newly renovated country retreat. But maybe grandpa Michael will take the photos again!

   The next time we’ll see Princess Charlotte in public is at her christening, which will likely be this summer. I would bet sometime in July, just before the Queen goes on summer holiday in Scotland.

   Photo: Kensington Palace (@kensingtonroyal via Instagram)

   Photo: Kensington Palace (@kensingtonroyal via Instagram)

   Until then, enjoy these adorable pictures of Charlotte leaving the hospital with mom and dad, wrapped in her G.H. Hurt and Son blanket. And we’ve got all the scoop on Kate’s beautiful look here. Love how Mum and baby wore matching yellow.

   Read more:
   Prince George visits his new sister> 

   It’s a GIRL! Welcome to the new Princess of Cambridge>

  • Royal baby belies problems of the ageing Windsors

   AFP
    
    
   Queen Elizabeth (C), Prince Philip (2L), and Prince Charles (R), prepare to pose for a regimental photograph at Windsor Castle, April 30, 2015
   .

   London (AFP) - The birth of a princess on Saturday demonstrated the enduring strength of Britain's rulers, consolidating four generations of a family now more popular than ever, but cannot hide the weaknesses of an ageing institution.

   Queen Elizabeth II turned 89 just weeks ago and shows no sign of abdicating, even if she has stepped back a little from public duties in favour of her 66-year-old son and heir Charles, the Prince of Wales.

   Prince William and his wife Kate's second child will be fourth in line to the throne after Charles, William, and his first-born George -- a strong dynasty that could continue for another century.

   Congratulations have flooded in for the parents, the glamorous Duke and Duchess of Cambridge who have helped give the Windsor family a modern makeover.

   The new princess will be the first to benefit from a new law ending the age-old bias favouring a male succession, meaning that she cannot be passed over in favour of any younger male siblings.

   The legal change has helped bring the royals into the 21st century but there is only a slim chance that she will ever wear the crown, in a family where the future is dominated by the older generation.

   - 'Stuck with elderly monarchs' -

   If the queen lives as long as her mother, who died aged 101, Charles would be about 80 when he finally takes the throne -- hardly the image of a young and vital monarchy.

   "And if the Prince of Wales lives a long time, then William will also be quite elderly when he succeeds," said Bob Morris, a constitutional expert at University College London.

   "Without some policy and application then we are going to be stuck with elderly monarchs for quite long time."

   On September 9, the monarch will eclipse Queen Victoria to become Britain's longest-reigning monarch.

   Buckingham Palace has emphasised her longevity as a virtue, presenting her as a stabilising influence and celebrating her Diamond Jubilee in lavish style in 2012.

   There are few signs that she would consider quitting.

   "I never rule out the idea of abdication but I think it's unlikely", Morris said.

   However, he said the rise of Scottish nationalism that threatens the future of the United Kingdom will only have reinforced her desire to stay on.

   Royal commentator Robert Jobson noted that Pope Benedict XVI and Spain's Juan Carlos have both retired from what were previously thought to be lifetime roles.

   "I don't know if the queen will continue until the day she dies. I'm sure it's her intention but we are in uncharted territory," he said.

   - Transition to Charles -

   For now, the queen continues to reign as always, although her schedule and that of her 93-year-old husband Prince Philip have been slowly eased.

   She will pay a state visit to Germany in June and attend a Commonwealth summit in Malta in November, but Charles and his sons are increasingly taking on her official duties.

   Many commentators predict a slow period of transition of power to Charles.

   A 1937 law allows for the heir to become a regent in the event of the monarch's physical or mental incapacity, Jobson said, although at the moment "there's no need to".

   But while Charles awards medals and gives speeches, he "won't be able to carry the full range of monarchical duties", Morris pointed out.

   "He could relieve her but he cannot replace her."

   The queen remains hugely popular, although Charles' approval ratings fall below those of his mother and indeed his son.

   A recent ComRes survey for the Daily Mail newspaper found that 79 percent of respondents liked William, compared to 77 percent for the queen and 53 percent for Charles.

   Just 19 percent said they wanted to get rid of the monarchy, suggesting that for all the Windsor's problems, a republican revolution looks some way off.

  • Kate Middleton, Prince William Share First Photo of Baby

   Elise Solé
   Kate Middleton, Prince William Share First Photo of Baby

   Kate Middleton and Prince William show off the new royal baby, a princess. (Photo: AP Images)

   Meet our new princess! Kate Middleton and Prince William exited St. Mary’s Hospital on Saturday with their new baby girl and showed her off to throngs of reporters gathered around the facility awaiting the first shot of Her Royal Highness.

   STORY: Kate Middleton, Prince William Welcome Baby Girl!

   Middleton wore a white silk dress with yellow flowers (Jenny Packham, of course) and Stuart Weitzman heels while she held the pint-sized princess (who was wrapped in a white blanket and wearing a white hat). The couple stood briefly, waving and smiling, then disappeared through the hospital doors. A few minutes later, they walked out again, climbed into their car, and drove away. 

   Hello, little lady! Meet the newest royal baby, the second child of Kate Middleton and Prince William. (Photo: Getty Images)

   The duchess was admitted to the Lindo Wing at St. Mary’s Hospital’s in London in the late hours of Friday, May 1 and after a short labor — 3 hours — the baby was born on Saturday, May 2, at 8:34 am BST. Her Royal Highness weighs 8 pounds, 3 ounces.

   STORY: Kate Middleton’s in Labor. Here’s What Happens Next 

   Along with keeping fans updated on Twitter, Kensington Palace announced the birth via email: “The Queen, The Duke of Edinburgh, The Prince of Wales, The Duchess of Cornwall, Prince Harry and members of both families have been informed and are delighted with the news. Her Royal Highness and her child are both doing well.”

   image

   Prince William brings Prince George to St. Mary’s Hospital to meet his little sister after Kate Middleton gives birth. (Photo: Getty Images)

   A town crier in costume also shared the news outside the hospital. “May our princess be long-lived, happy and glorious,” he said to the crowd chanting “Princess! Princess!”

   Paternal grandparents Prince Charles and Duchess Camilla expressed their excitement through the Royal Press Association, saying they were “absolutely delighted” by the arrival.

   When Prince George was born in 2013, Middleton and Prince William posed for their first family photo on the steps of St. Mary’s. Middleton looked flawless wearing a light blue polka dot Jenny Packham dress, a sleek blowout, and nude heels. On Saturday, she was equally glowing as the family of three became four. 

   Congratulations to the Duke and Duchess of Cambridge!

   Please follow @YahooParenting on Facebook, Twitter, Instagram, and Pinterest. Have an interesting story to share about your family? Email us at YParenting (at) Yahoo.com.

  • Kate Middleton Wore Jenny Packham to Introduce Her Little Princess to the World

   Kate Middleton Wore Jenny Packham to Introduce Her Little Princess to the World

   In sticking with tradition, just hours after giving birth to a healthy baby girl, Kate Middleton exited St. Mary’s hospital—using the front door—with her husband, Prince William, by her side. Sure, the newborn baby was a sight for sore eyes (literally, people have been waiting for a very long time), but it was the little princess’s mum who made an indelible impression on the world. 

   Wearing a white silk dress with yellow flowers, the bespoke Jenny Peckham dress was perfect. She paired the simple silhouette with nude Stuart Weitzman heels, and, obviously, a perfect blow out, not giving off any evidence of the fact that she’s only a few hours postpartum. 

   As with when the Duke and Duchess of Cambridge’s first child, Prince George, was born more than two years ago, before hopping in the royal Range Rover to head back to Kensington Palace, the couple gave a few waves to the world media and adoring fans camped outside St. Marys’ Lindo Wing. Previously, the 33-year-old wore a blue and white polka dot dress, also from Jenny Packham, and wedge heels. Now, a seasoned mother and professional child toter, she opted for more daring pumps (well, daring in the fact that she’s carrying very precious cargo and high heels are precarious by their very nature). 

   Middleton looked stunning, William was doting, and the baby seemed well swaddled in a white blanket. The scene was splendid—but did anyone really expect anything less? 

   Miss the big moment? Don’t worry! Watch it all again here:


    

    
  • Royal baby wait is over as Kate and William welcome second child

    

   Matthew Fisher | May 2, 2015 9:50 AM ET
   More from Matthew Fisher

   Royal fans celebrate outside the Lindo wing at St Mary's hospital in central London, on May 2, 2015 after the news is passed that Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William's second child, a daughter, was born.
   LEON NEAL/AFP/Getty Royal fans celebrate outside the Lindo wing at St Mary's hospital in central London, on May 2, 2015 after the news is passed that Catherine, Duchess of Cambridge and Prince William's second child, a daughter, was born.

    

   LONDON — It’s a princess!

   The Great Kate Wait, as the British media had dubbed it, ended at 8:34 a.m. with the birth of a girl who becomes the fourth in the line of succession to the throne.

   The Duchess of Cambridge, Catherine Middleton’s daughter, weighed 3.7 kilograms when she was born in the Lindo Wing of St. Mary’s Hospital.

   A statement from Kensington Palace announced the birth of Queen Elizabeth’s great-granddaughter about four hours after it happened. The palace said that both mother and daughter were “doing well.”

   Steve Parsons/Pool/AP
   Steve Parsons/Pool/APAn easel is placed in the forecourt of Buckingham Palace in London to announce the birth of the royal baby, Saturday, May 2, 2015.

   The royal hairdresser was said to be have entered the hospital, suggesting that the parents and their daughter might leave the hospital with “the spare to the heir” by the end of the day.

   The next big question is the name of the baby. There is a chance that that may also be known by the end of the day.

   It has been widely reported that as with their first child, Prince George, who was born 20 months ago, Will and Kate had specifically asked not to be told in advance the sex of their daughter. As it is a girl, she will for the first time be placed ahead of any male siblings born after her because of changes to the laws on royal primogeniture in Britain and in Canada.

   The duchess was seen arriving at the Lindo Wing with her husband, Prince William, at 6:00 a.m. (1 a.m. EDT) Saturday.

   “It is always worth waiting for,” said Terry Hutt, an octogenarian who has shown up at almost every royal event for decades.

   “It’s wonderful that is a girl. That means there will be even more royal babies in the future. The present group of royals is getting old and so am I. We all need to be refreshed.”

   Thirty-four minutes later, as two London bobbies arrived to stand guard in front of the doors of the hospital on a gloomy, chilly morning, Kensington Palace announced the duchess had been admitted to St. Mary’s “in the early stages of labour.” A second bulletin at about 8 a.m. said the birth was “proceeding normally.”

   That cryptic message was taken to mean that the birth of the baby, which was believed to be at least one week overdue, was not being induced.

   The baby, whose birth was proclaimed on Twitter as well as on an easel in front of Buckingham Palace, is a sibling for George, who was also born a week late – after Kate spent 11 hours in labour in the same hospital.

   The young prince, who has seldom been in public, was said to be at home at nearby Kensington Palace with his Spanish nanny, Maria Borrallo.

   The birth of Will and Kate’s second child attracted far less of a media circus than the hullabaloo that surrounded the George’s arrival, when hundreds of journalists from around the world kept a constant vigil outside St. Mary’s for several weeks.

   At the request of Will and Kate, who did not want a repeat of that tawdry show, police refused to let journalists and cameramen gather this time outside the hospital until the duchess had gone into labour. So, against the expectation of the huge royal press corps — many of whom spent long days and nights sitting in cars in sidestreets near the hospital — it appears that not one of the posse of royal photographers captured the arrival of Kate at the hospital.

   However, within minutes of the announcement that Kate was in labour, hundreds of media began to pour into the narrow side street in front of the Lindo Wing to report on the next child of the most watched couple in the world. The media mob shared the pavement with the usual crush of jovial royal loyalists in the requisite Union Jack outfits, as well as scores of curious tourists and passersby heading into the hospital.

   AP Photo/Tim Ireland
   AP Photo/Tim IrelandCrowds gather as Tony Appleton, a town crier, announces to the assembled media the birth of the royal baby.

   Despite the media restrictions, there has been massive speculation about the impending birth and what it might mean for Prince George, who has rarely been seen in public since his birth. One of the more curious stories was how, according to managers of Britain’s ubiquitous betting houses, the odds on what second born’s name would be changed hugely in favour of Charlotte this week, as the bettors’ early favourite, Alice, fell back sharply. But Alice was once again the most popular name among those placing bets on Friday.

   Will’s father, and Queen Elizabeth’s heir, Prince Charles, said earlier this week that he was hoping for a granddaughter.

   According to Kensington Palace, Charles and other members of the royal family have all been informed that Kate was in labour.

   Although no official due date was ever announced, professional royal observers had insisted for months that the baby was expected sometime between April 23 and April 25. As those days fell away with no news, media coverage soared.

   Britons were told that Kate was trying to naturally induce labour by going swimming. There were also a spate of learned articles about the advantages and disadvantages of doctors and midwives inducing labour and how doctors would not allow her to go more than two weeks past her due date, whenever that actually is or was.

   BEN STANSALL/AFP/Getty
   BEN STANSALL/AFP/Getty Town crier Tony Appleton, who holds no official role, announces the birth of the royal baby. He similarly ambushed proceedings after the birth of Prince George in 2013, but he looks so happy doing it, so who's going to stop him?

   The greatest stir occurred on April 29 when Kate took the wheel of the family Range Rover, with Will in the passenger seat, and popped over to Buckingham Palace from their home at Kensington Palace to apparently have a chat with the prince’s grandmother, Queen Elizabeth.

   One day later there was great excitement on all the live blogs, soon dashed, when a helicopter spotted a convoy gathering outside Kensington Palace. In fact, the progress of every royal convoy around the city has been noted and charted for several weeks. Alas, for those waiting for this blessed event, none of them headed in the direction of the hospital until shortly after dawn on Saturday.

   With the birth, Will’s brother, Prince Harry, who returned to Australia from London on an army secondment on Tuesday, is pushed down to fifth in the line of succession to the throne. Charles’s brother, Prince Andrew, drops from fifth to sixth.

   It has been widely noted by the British media that Andrew’s daughter, Princess Beatrice of York,  who had been the first female in the line of succession would move to the seventh in the succession chart and no longer be required to ask the Queen’s permission to marry.


Hulló effektek : 2./ 3./ 4./ 5./ 6./