• Prince Louis and Princess Charlotte seen at home in new photos

   Photographs of Prince Louis' first days at home have been released by the Duke and Duchess of Cambridge - including an image of the new royal baby being kissed by his older sister.

  Princess Charlotte is seen cuddling the sleeping prince in the photo taken on 2 May, her third birthday.

  A second picture shows Prince Louis on 26 April, when he was three days old, propped on top of a white cushion.

  Both photos were taken by the Duchess of Cambridge at Kensington Palace.

  Catherine also released pictures to mark other milestones in her children's lives, including the official photographs of her newborn daughter, and Prince George and Princess Charlotte's first days at nursery school.

  'Kind messages'

  Kensington Palace said Prince William and Catherine were "very pleased" to share the photographs.

  It added: "Their Royal Highnesses would like to thank members of the public for all of the kind messages they have received following the birth of Prince Louis, and for Princess Charlotte's third birthday."

  Prince Louis was born at the Lindo Wing of St Mary's Hospital, Paddington, on 23 April.

    Image copyright Duchess of Cambridge Image caption Prince Louis was photographed by his mother at Kensington Palace three days after his birth   

  The photograph, taken three days later, shows him in a white outfit. He does not look at the camera, but is wide-eyed and staring at something to his right.

  Princess Charlotte is sitting with Prince Louis in the other photo. She puts a protective arm around her new brother and plants a kiss on his forehead.

  Media captionThe Duke and Duchess of Cambridge emerge from St Mary's in London with their newborn prince.

  Prince George, who will turn five in July, does not appear in the latest photographs.

  He was last seen in public outside St Mary's Hospital when he and Princess Charlotte were taken by their father to meet the latest addition to their family.

   Media captionPrincess Charlotte turned to wave at the crowds before entering St Mary's Hospital        

   


 • Ha még nem fedezték fel a Budai-hegység változatos, olykor elvarázsolt vidékét, mindenképpen érdemes bejárni ezt az útvonalat, amely természeti és történelmi látnivalókban egyaránt bővelkedik, ráadásul a fővárosból könnyen megközelíthető.

   Túránk útvonalaForrás: Turista Magazin/Lánczi Péter

  Forrás: Turista Magazin 


 • ❤ ♪ ♫ ◕‿◕


 • ✿❤❁❀¸¸¸.•*❀❤❁❀
  ✿❤❁❤✿❀¸¸¸.•*❀✿❤❁❀✿
  ♡❤✿❀¸¸¸.•*❀♡


 • Először szerepelt nyilvánosan Harry herceg új barátnőjével

   
  2017.09.26. 18:17

  A brit királyi család tagjainak számos kötelezettségük van: például részt vesznek a diplomáciában és jótékonykodnak. Harry herceg, a brit légierő Afganisztánt is megjárt századosa megalapította az Invictus Games (Legyőzhetetlen Játékok) nevű, hadirokkantaknak kiírt sportversenyt. Erre először Torontóban került sor, ahol a herceg az összes nyilvános megjelenésén Meghan Markle amerikai színésznővel együtt mutatkozott.

  A történelem folyamán soha nem volt egyszerű az uralkodók élete, hiszen számos társadalmi elvárásnak kellett megfelelniük. Különösen igaz ez a brit királyi családra, amelynek mindennapjait évszázadok alatt kialakult protokoll szabályozza, és minden mozdulatukat figyeli a média. Kettős teher mindig példamutatóan élni, közben pedig elviselni a királyi családot körülvevő állandó pletykaéhséget.

  Meghan Markle és Harry herceg meghitten beszélgetnek

  Forrás: MTI

  Aki beleszületik ebbe, annak nincsen választása, viszont nehéz döntést hoz, aki beházasodik a világ talán leghíresebb családjába. Ehhez még a közelmúltban is nemesi származás és elit neveltetés volt az elvárás. II. Erzsébet (1926) fiai, Károly (1948) és András (1960) nemesi családokból házasodtak. Diana Frances Spencer (1961-1997) felmenői között ott volt például Stuart Mária skót királynő és rokonságban állt a monacói hercegi családdal. Sarah Ferguson (1959) mint York hercegnéje a címerébe belevette kissé meglepő saját családi címerét: három bogáncs, a középsőn egy méh. Azonban hiába volt meg a feleségek megfelelő pedigréje, mindkét házasság zátonyra futott, sőt az érintettek nem is voltak hajlandók őrizni a látszatot. Korábban elképzelhetetlen lett volna a válás a királyi családban, de 1996-ban mindjárt kettőre is sor került. Károly herceg és Diana 15 év, András herceg és Sarah Ferguson 10 év házasság után váltak el.

  Jelenleg a protokolláris értelemben vett szűkebb királyi családba húsz személy tartozik bele, nekik jár az „ő királyi fensége" titulus. A legidősebb II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg (1921), a legfiatalabb Sarolta hercegnő (2015), ő Vilmos herceg (1982) és Kate Middleton (1982) gyermeke. A szűk királyi család huszonegyedik tagja lesz Henrik herceg (1984) jövendőbeli felesége. Ezért kíséri széles körű érdeklődés az ő magánéletét is.

   

  Károly herceg, Katalin hercegné, György herceg, Sarolta hercegnő, Vilmos herceg és II. Erzsébet királynő

  Forrás: MTI

  A földi halandó azt gondolná, hogy mivel a királyi család valódi hatalmat nem gyakorol, ezért tagjai gondtalanul élhetik fényűző életüket. Ez nem így van. Elvárás feléjük, hogy védnökei, sőt kezdeményezői legyenek számtalan jótékonysági akciónak, illetve különböző politikai és társadalmi kérdésekben megnyilvánuljanak, mert adnak a szavukra a britek. Sőt az Egyesült Királyság (Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország) uralkodója a hagyományok szerint még 15 ország uralkodója. Olyanok vannak köztük mint Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Jamaica, a Bahama-szigetek vagy Antigua és Barbuda. Utóbbi ország miniszterelnöke már meg is hívta nászútra Harry herceget és Meghan Markle-t, ha összeházasodnak.

  Harry herceg és Gordon Browne, Antigua és Barbuda miniszterelnöke

  Forrás: AFP

  Nemcsak 16 ország uralkodója a mindenkori brit király, hanem a Brit Nemzetközösség feje, amely 53 államból áll, az egykori gyarmatbirodalom területén létrejött országokból. Ez a létező önálló államok egynegyede és a Föld népességének egynegyedét foglalja magába. A Brit Nemzetközösség rendszeres egyeztető munkát folytat, ebben szerep jut a királyi család tagjainak is. A feladatokból bőven kijut a testvéreknek és unokatestvéreknek, illetve azok házastársainak is. Az úgynevezett „udvartartás" tulajdonképpen egy PR-ügynökség, amely koordinálja a királyi család nyilvános megjelenéseit és a médiában megjelenő nyilatkozatait. András herceg például a brit haditengerészet főparancsnoka és nemzetközi kereskedelmi megbízott. Fülöp herceg idős korára való tekintettel bejelentette, hogy visszavonul tisztségeiből, de amennyire egészségi állapota engedi, a fontosabb eseményeken ott lesz a felesége oldalán. Már maga II. Erzsébet is egyre nehezebben viseli a királynői szereppel járó terheket. 1952-ben lépett trónra, ő a világtörténelem leghosszabban regnáló női uralkodója. Az ő visszavonulásáról is felröppennek néha híresztelések, de talán azért vár még vele, mert rendezett viszonyokat szeretne maga után hagyni.

   

  Diana hercegné és Károly herceg

  Forrás: Origo

  Az ő fiai magánéletével igen sokat foglalkozott a sajtó, és ezek a viharok kissé megtépázták a királyi család tekintélyét. 2005-ben Károly herceg, a trónörökös végre feleségül vehette Camilla Parker Bowles-t, akivel hosszú szerelmi viszonyt folytattak, miközben mindketten házasok voltak. Állítólag II. Erzsébet azzal a feltétellel járult hozzá fia második házasságához, ha az lemond a trónról Vilmos herceg javára, ezt a lemondást azonban hivatalosan nem jelentették be. II. Erzsébet nem szeretné a trónon látni Camilla Parker Bowles-t, és talán Nagy-Britannia is jobban járna egy fiatal és dinamikus királlyal.

  Vilmos herceg és Harry herceg anyjuk temetésén

  Forrás: MTI

  Közben Vilmos herceg komolyan készül az uralkodásra (akár apja után, akár nagyanyja után kerül erre sor), botrányoktól mentes házasságban él Kate Middletonnal, aki 2013-ban megszülte a következő nemzedék brit uralkodóját. György herceg már iskolai előkészítőbe jár, és a királyi család hagyományai szerint nyilvános intézménybe. Károly és Diana két fia közül mindig Vilmos volt a „jó fiú", míg Henrik a korlátokat nehezebben tűrő, temperamentumosabb személyiség. Mindketten népszerűek a brit alattvalók körében, Henrik herceg esetében ezt az is mutatja, hogy a nyilvánosságban a Henry angol név egyik gyakori becézésével csak Harry hercegként emlegetik, míg például Kate Middletonból szigorúan Katalin (Catherine) hercegné lett.

  Vilmos herceg és Katalin hercegné az esküvőjükön

  Forrás: MTI

  Harry herceg helikopterpilóta kiképzést kapott a brit hadseregben, és ahogy nagybátyja, András herceg a Falkland-szigeteken 1982-ben, ő is szerette volna kipróbálni magát éles helyzetben. A királyi család felesleges vakmerősködésnek vélte ezt a szándékát. Harry nyilvánosan tiltakozott, mindenképpen személyesen akart részt venni az iraki vagy az afganisztáni háborúban. A hivatalos közlemények szerint Harry herceg katonai egysége 2007-ben Kanadába ment közös kanadai–brit hadgyakorlatra. Ezalatt átvezényelték őket Afganisztánba, ahol Harry herceg légi irányítóként teljesített szolgálatot. A sajtó hamar megtudta, hogy Harry herceg Afganisztánban van, nem sikerült eltitkolni.

  Harry herceg Afganisztánban

  Forrás: AFP

  Ahogy azt sem, hogy már 16-17 éves korában sokat bulizott a barátaival, és alkoholt, sőt marihuánát is fogyasztott. Harry herceg a sportok nagy rajongója. Magas szinten űzi a lovaspólót, rendszeresen részt vesz jótékonysági mérkőzéseken. Rögbiedzői képesítést szerzett és hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozott. A foci is érdekli, az angol bajnokságban az Arsenalnak szurkol. Gyakran megy síelni és a motokrosszt is kipróbálta. Viszont annak ellenére, hogy szereti, ha megemelkedik az adrenalinszintje, már 19 éves kora óta vannak olyan protokolláris események, amelyeknél ő egymaga képviseli a királyi családot, fegyelmezetten teljesíti kötelezettségeit.

  Harry herceg 2004 és 2010 között viharos viszonyt folytatott Chelsy Davy-vel, egy dúsgazdag zimbabwei üzletember lányával, aki Dél-Afrikában szerzett közgazdasági és Angliában jogi diplomát. Többször szakítottak és többször kibékültek. Mivel olyan pletykák terjedtek, hogy enyhülőben van köztük a harag, ezért 2011 áprilisában Chelsy Davy-t is meghívták Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjére, de ott Harry herceg és volt barátnője szóba sem álltak egymással, sőt Chelsy Davy azt nyilatkozta az őt faggató riportereknek, hogy soha az életben nem lesz Harry herceg felesége. Évekig nem volt róla hír, hogy Harrynek új barátnője lenne, pedig nehezen elképzelhető, hogy ezt titokban tudta volna tartani, hiszen afganisztáni katonai küldetését sem sikerült. Édesanyja úgy halt meg, hogy paparazzók elől menekülve szenvedett közlekedési balesetet. A tragikus esemény huszadik évfordulója kapcsán megint sokat szerepelt a médiában Diana hercegné halála. Harry herceg azóta is gyűlöl minden lesifotóst, többször nekitámadt őt követő paparazzóknak és ütötte-verte őket, ahol érte.

  Chelsy Chavy és Harry herceg egyenruhában

  Forrás: AFP

  1936 januárjában apja halála után VIII. Eduárd (1894-1972) örökölte a trónt, de inkább lemondott róla, mert egy nem nemesi származású, kétszeresen elvált amerikai nővel kívánt házasságot kötni. Wallis Simpson (1896-1986) többet ért számára, mint a hatalmas brit birodalom vezetése, összesen csak 326 napig volt király. II. Erzsébet fiainak is a felső körökből volt kötelező feleséget választani, de talán a kudarcos, sok botránnyal járó házasságok tették megengedőbbé a konzervatív királynőt unokái esetében. Kate Middleton szülei mindketten légi utaskísérők voltak, de az „alacsony származású" mennyasszonyt elhalmozták nemesi címekkel és akkurátus heraldikai magyarázattal megtervezett címert is kapott. Az utóbbi években úgy látszik, hogy a jövendőbeli Katalin királyné felnő a feladathoz. A botrányok messzire elkerülik, jól kezeli a médiát, és több szavazáson is beválasztották a világ legjobban öltözködő, divatot diktáló női közé.

  Wallis Simpson és VIII. Edward

  Forrás: AFP


  A friss pletykákra éhező bulvármédia már egy évvel ezelőtt cikkezett róla, hogy Harry hercegnek új barátnője van, de most mutatkoztak együtt nyilvánosan először. A királyi család tagjai számára kötelező a társadalmi tevékenység. Harry herceg katonai paralimpiát alapított: hadirokkantaknak kiírt versenyt számos sportágban. Az első ilyen, Invictus Games (Legyőzhetetlen Játékok) elnevezésű rendezvényre a kanadai Torontóban került sor. Ő királyi fensége, Henrik Károly Albert Dávid, Wales hercege amolyan Harry herceges stílusban pólóban és farmerben érkezett a kerekesszékesek teniszversenyére kézen fogva barátnőjével, Meghan Markle (1981) színésznővel.

   

  Meghan Markle és Harry herceg a kerekesszékes teniszezők versenyén Torontóban

  Forrás: MTI

  1936-ban még szóba sem jöhetett, hogy a királyi családba bekerüljön egy elvált amerikai nő, manapság ezen már senki sem akad fenn. Meghan Markle nemcsak hogy elvált és amerikai, de ráadásul igen messze van attól, hogy angol nemesi vér csörgedezzen az ereiben. Apja Thomas W. Markle, holland és ír ősöktől származik, Emmy-díjat kapott mint az Egy rém rendes család című sorozat vezető operatőre. Meghan Markle anyja fekete bőrű afroamerikai, aki pszichoterapeutaként és jógaoktatóként dolgozik. A színésznő kifejezetten büszke afrikai gyökereire.

  Meghan Markle és édesanyja, Doria Radlan

  Forrás: AFP

  Miben láthattuk eddig Meghan Markle-t? Számos sorozatban volt egyepizódos szerepe: Miami helyszínelők, New York-i helyszínelők, Nyomtalanul, Castle, A rejtély. Állandó szereplője a Briliáns elméknek, amely már a hetedik évadjánál tart. Mozifilmek mellékszerepeiben is felbukkant: Förtelmes főnökök, Felhangolva, Emlékezz rám!, Szerelem sokadik látásra.

  Kézenfogva

  Forrás: MTI

  Ahogy a pletykákból tudni lehet, az első nyilvános szereplés előtt sor került arra, hogy Harry herceg bemutassa a barátnőjét a királyi család tagjainak. Nem tudni, mit hoz a jövő, de a kapcsolat komolynak látszik. Valószínűleg még többször láthatjuk nyilvánosan szerepelni a párt, és Meghan Markle mint színésznő talán rutinosabban kezeli majd ezeket a szituációkat, mint egy „civil". Már az első napon „ráugrott" a sajtó a párra. A Daily Mail például nemcsak a megjelenésükről közöl cikket, de minden egyes ruhadarabjukról megírja, hogy hol lehet kapni és mennyibe kerül. Ha pedig házasság lesz a dologból, akkor ez lesz az első eset, hogy színész kerüljön be valamelyik európai uralkodócsaládba.

   
   

   


  •  

   The British Monarchy and basically every high profile celebrity likes to tease the public with photos of their offspring; it's their way of keeping the lowly non-celebs in check in case they ever decide to declare a civil war against the British Upper Class and their Land Rovers.

   The latest baby to be subject to this gimmick is none other than Princess Charlotte, the child of Kate Middleton and Prince William that not many people care about as much as Prince George, her older brother and the kid directly in line for the crown. Still, that doesn't stop royal obsessives or whatever pet name they have ascribed to themselves from obsessing over the youngest member of the Royal family.

   Everyone's favorite Princess, besides Diana, Kate Middleton decided to put her photography skills to the test and snap some pictures of the young Princess, who is now clearly able to sit up by herself. View image on Twitter

   View image on Twitter View image on Twitter

    

   The Duke and Duchess hope everyone enjoys these new photos of Princess Charlotte as much as they do.
    
    
  • Princess Charlotte's portraits join a long line of fun royal family snaps

   06 JUNE 2015

   When Princess Charlotte made her first appearance outside the Lindo Wing on the day of her birth, 2 May, the world fell instantly in love and now the Duke and Duchess of Cambridge have offered another glimpse at their bundle of joy, in the arms of her big brother Prince George.

   Princess Charlotte's first portraits, released by Kensington Palace on 6 June, are the latest addition to the royal family’s photo album, one rooted in history and tradition but that each royal generation has also made their own.

   CLICK TO SEE ROYAL PORTRAITS THROUGH THE YEARS

   Photo3B-

   George and Charlotte sit happily on the sofa in the new photos

   After sharing one photograph on Twitter, Kensington Palace revealed three more official snapshots of 22-month-old George and one-month-old Charlotte.

   Once again, the Duke and Duchess of Cambridge opted to document the special milestone by keeping it all in the family.

   Like George did in his first pictures, taken by 65-year-old grandfather Michael Middleton, in August of 2013 when the sweet boy was less than a month old, little Charlotte modelled for a familiar face - her proud mother, 33-year-old Kate.

   The Duchess is an avid photographer who showcased her talent in 2012 with the release of personal photographs from the couple's royal tour of Southeast Asia.

   Snapping her childrens' first portrait was surely a milestone moment for the mother of two, who has long strived to maintain as normal a life as possible for her family.

   official-

   Prince George's first official photos were taken by Michael Middleton

   While Princess Charlotte's debut sees her indoors perched with her brother on a white sofa, Prince George’s first snaps were taken in the garden of the Middleton’s home in Bucklebury.

   Michael captured his first grandson (born July 22, 2013) sleeping in the arms of his mother with Prince William, 32, the family’s cocker spaniel Lupo and Carole and Michael's golden retriever, Tilly, lounging close by. The photos paint a picture of a laid-back family basking in the early days of new parenthood.

   The new portraits of Charlotte, whose full name is HRH Princess Charlotte Elizabeth Diana of Cambridge, highlight the role of the royal youngsters as the Duke and Duchess's most cherished treasures and the special bond shared between brother and sister.

   william-2-

   Prince William at eight months with his mother Diana and father Charles   If the photos are any indication, Prince George is already smitten with his new playmate!

   In 1981, Prince William made his debut at only 29-days old in the protective arms of his mother, Princess Diana, with Prince Charles by her side.

   Like George and Charlotte, Prince William was photographed by a family member – Princess Margaret's then-husband Lord Snowden.

   charles-

   Royal brother and sister Prince Charles and Princess Anne   Photos of Prince William at six months show a bright-eyed baby boy with two little teeth snuggling on the couch with his dad as mom Diana looks on lovingly. Perhaps Charlotte and George's sofa shots pay homage to this particularly happy time in the Duke of Cambridge's life.

   William’s next historical portrait appearance came in 1984, following the birth of his little brother, Prince Harry. In the posed portrait, shot in a nondescript location, William can be seen giggling while his future best man sleeps in Princess Diana's arms.

   The royal family has a history of mixing up the setting for portraits of babies born into the monarchy. In the public's first peek at Princes Charles in 1948, the future king is seen sleeping peacefully in his bassinet with his mother, then-Princess Elizabeth, lovingly watching over him.

   prince-william1--

   Young Princes William and Harry   The Duke and Duchess of Cambridge continue to carve out their own distinct path in royal history books, never turning their backs on generations past but also making their own new traditions like including only their children in this early set of portraits.

   This goes for Charlotte's christening as well, which will take place on 5 July in Sandringham, near the couple's country home, Anmer Hall. In a tribute to their daughter's late grandmother, the happy occasion will take place at St Mary Magdalene Church where Princess Diana was christened.

  • Kiss from big brother in pics of Britain's royal baby

    
    
   A picture released by Kensington Palace and taken by Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, in May 2015, shows Prince George of Cambridge (L) and Princess Charlotte of Cambridge at Anmer Hall in Norfolk, England
   .

    

   London (AFP) - The first photos of Britain's Princess Charlotte together with Prince George, who is pictured giving his baby sister a kiss, were released by Kensington Palace on Saturday.

    

   The four photographs, taken by their mother Kate, the Duchess of Cambridge, show 21-month-old George sitting on a sofa holding Charlotte.

   The portraits were taken when Charlotte, born on May 2, was around two weeks old.

   They were taken at Anmer Hall, Prince William and his wife Kate's country mansion on his grandmother Queen Elizabeth II's private Sandringham estate in Norfolk, eastern England.

   Propped up by two white cushions, Charlotte appears to be wearing a white romper suit with a matching jumper.

   Her brother is dressed in a white shirt with blue piping detail around the collar, cuffs and front, and matching blue socks and shorts.

   One picture shows George planting a kiss on his sister's forehead, another shows him tenderly looking down at her, a third shows him looking up and a fourth shows him smiling.

   "Prince George and Princess Charlotte together at home #WelcomeToTheFamily," Kensington Palace, William and Kate's official residence in London, said as they released the image on social media.

   "We're delighted to share the first photo of Prince George with his little sister Princess Charlotte.

   "The photo of Prince George and Princess Charlotte was taken by The Duchess of Cambridge in mid-May."

   Pictures of George have been rare. Only a handful of sets have been released, while he has rarely been seen in public.

   The first pictures released of George at home after his birth were taken by Kate's father Michael Middleton.

   George, who is directly in line to inherit the throne after his grandfather Prince Charles and then William, was last seen when his father took him to hospital to see his newborn sister.

   Earlier, Kensington Palace released pictures of the multitudes of gifts, cards and toys the family received after Charlotte's birth, sent from all around the world.

   They showed bundles of mail stacked up on filing cabinets, knitted dolls, slippers and bonnets and hand-written cards from schoolchildren.

   "Thank you to everyone who took the time to make handmade gifts," the palace said.

   It was announced Friday that Charlotte will be christened on July 5 at St Mary Magdalene Church, Sandringham, where William's late mother Diana was baptised.

   Charlotte will be christened as a member of the Church of England by Archbishop of Canterbury Justin Welby, spiritual leader of the Anglican Church.

   William and Kate have been staying at Anmer Hall in Sandringham since Charlotte's birth at St Mary's Hospital in London.

   In tribute to his grandmother and mother, William and Kate gave Charlotte the middle names Elizabeth and Diana.

   The princess is fourth in line to the throne after her brother Prince George, who was born on July 22, 2013. He was baptised at St James's Palace in London.

    

Hulló effektek : 2./ 3./ 4./ 5./ 6./