• A legfinomabb, legomlósabb almás süti, egyenesen a dédi receptfüzetéből!

    Számtalan recept létezik, de nálunk ez a kedvenc, ha megsütöd, biztosan a család favoritja lesz!

    hozzávalók

    • Tészta
    • 60 dkg finomliszt
    • 18 dkg zsír
    • 17 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 tojás sárgája
    • 1 kis doboz tejföl(175g)
    • Töltelék :
    • 2 kg alma meghámozva
    • 20 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítés

     

     

    A lisztben elkeverem a sütőport, elmorzsolom benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Az almát lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét, elkeverem benne a cukrokat.

    A tésztát megfelezem. Egyenként kinyújtom 30×30 cm-es nagyságúra.

    Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezem az első lapot, egyenletesen elterítem rajta a tölteléket. Befedem a másik lappal, amit villával sűrűn megszúrkálok. Felvert tojással lekenem a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb 30 perc alatt készre sütöm.

    Éva Domonicsné Nagy receptje

    —A legfinomabb…

     

    « »


egérkövető – pici csillagok
Másolást tiltó kódok !! Ez van fent az Eklablog Nickyheart oldalon! 1./ 2./ 3./ 4./ 5./ 6./