• Év eleji Omlós. Csak összekevered, nyújtod és 15 perc alatt megsül

     

    Fotó.: Vass Lászlóné  

    Nagyon nagyon finom!

     

     

    HOZZÁVALÓK:

     

    • 35 dkg finomliszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
    • 1 kis doboz tejföl
    • a tetejére:
    • 1 tojásfehérje
    • 5 dkg reszelt sajt
    • szezámmag ízlés szerint

     

    ELKÉSZÍTÉS:

     

    A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl).

     

    Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal, majd szezámmaggal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük (alsó-felső sütés).

    Fotó: Vass Lászlóné

    « »


egérkövető – pici csillagok
Másolást tiltó kódok !! Ez van fent az Eklablog Nickyheart oldalon! 1./ 2./ 3./ 4./ 5./ 6./