• Have A Warm Sunny Summer Day Yours.. :)


 • I wish you a nice day with a lots of love, Sunshine, Kisses, Hugs and a soft touch on your skin.


 • I Wish For ” U ” Great start for Monday

  Have a beautiful  week ahead.

  Respect, Peace and Love


 • ~My Sweet Friend~ Thank You For Your Wonderful Birthday Wishes ! :)

  Remember me like a pressed flower in your note book,
  it may not be having any fragrance but will remind you of my existence forever ... :-)
  Have a Sweet Lovely Day With Love and Sweet Hugs ... Jelly

   

   

   

   


 • 21.00

  Mint azt bizonyára már tudják egy-egy műugró és szinkronúszó versennyel már elkezdődtek a budapesti vizes vb versenyei, de hivatalosan a megnyitóval veszi majd kezdetét a 17. FINA vizes világbajnokság.

  21.05

  Budapest villámtempóban készült fel a világbajnokságra, miután 2014-ben a hét évvel későbbi világbajnokság rendezési jogát nyerte el, azonban a mexikói Guadalajara 2015-ös visszalépése után beugróként - nem kis kockázatot vállalva - jelentkezett az idei rendezésre.

  És ebben a pillanatban a hangosbemondó magyarul és angolul bejelenti, hogy kezdetét veszi a megnyitó ceremónia.

  Víz és élet - víz

  Ez az első kép címe. A fényekből egy csillagkép  rajzolódik ki a hatalmas, 3000 négyzetméteres színpad fölött. A narrátor sok-sok érdekességet mond a vízről, amelyről jól tudjuk, hogy az élet forrása és a jövő záloga is egyben, de ugyanígy a tisztító szeretetnek is szimbóluma. A Vízöntő csillagkép után a színes fények a vb emblémájának alakjában állapodnak meg.

   

  Budapest, 2017. július 14. Fényjáték a 17. vizes világbajnokság megnyitóján tartott összművészeti előadáson a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

  Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

  A Duna hangja

  Egy ötvenfős gyerekkórus dalban adja vissza a számunkra oly' fontos Duna hangját és hangulatát, miközben táncosok keltik életre a nagy folyót.

  A CNN-en is hír

  Az amerikai hírtelevízió Twitter-oldalán számol be a megnyitóról.

   

  A római szín

  A Krisztus utáni 2. században Pannonia tartomány és székhelye, Aquincum a Római Birodalom egyik fontos tartománya, illetve helyőrsége volt. A városban feltárásakor előkerült víziorgona rendkívül fontos művészettörténeti lelet.

   

  Budapest, 2017. július 14. Táncosok a 17. vizes világbajnokság megnyitóján tartott összművészeti előadáson a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

  Forrás: MTI/Illyés Tibor

  Ezt a korszakot mutatja be a jelenet a Ben Hur című film zenéjére, miközben a színpadot római mozaik minták világítják meg. A táncosok között a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott tagjai is feltűnnek.

   

  Íme a táncosok

  Forrás: MTI/Illyés Tibor

  Vigyázat, jövünk!

  Az újabb színen a víz tűzzé változik: Etelközből elvágyódó - pontosabban jönniük kellett, ha tetszett, ha nem - elejink érkeznek meg ugyanis a Kárpát-medencébe. Előttük egy turulmadár repült, a legenda szerint addig, amíg éltető vizet nem talált. Hát vízből itt volt bőven, az fix.

  Sámán, sámán hátán

  Újra egy sok szereplős kép a színpadon: az ősök sámánhitét bemutató képben mintegy száz zenész és táncos teszi a dolgát a szigorú koreográfia szerint. A színpad ezúttal sejtelmes zöld fényben úszik.

   

  Budapest, 2017. július 14. Táncosok a 17. vizes világbajnokság megnyitóján tartott összművészeti előadáson a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

   

   

  Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

  Budapest, 2017. július 14. Megvilágított vízfüggöny a 17. vizes világbajnokság megnyitóján tartott összművészeti előadáson a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna vizén kialakított alkalmi színpadon 2017. július 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

  Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

  Egy szép dal

  Amit Herczku Ágnes világhírű Liszt Ferenc-díjas előadóművész tolmácsolásában hallhatunk - természetesen a vízről. Szépen szól, nem vitás.

  Szőlővesszejét

  Szőlőkultúra, bortermelés, virágzó kultúrális élet, európai nagyhatalommá váló Magyarország. Nem is lehet szó más korszakról, mint a reneszánszról, és persze Mátyás király udvaráról. Ki is virágzik a színpad, melyen reneszánsz zenére ropják a táncosok.

   

  A reneszánsz színes kavalkádja

  Fotó: Mudra László - Origo

  Huszáros rész

  Fehér ló vágtat, de a fia nincs vele - ez a kép a Berlint is megsarcoló, és a magyar hadművészetnek sok szép sikert hozó huszárok korát idézi föl. A színpadon egy rigemnt huszár táncol határozott lépésekkel - csak úgy dübörög a színpad a legényes - alias csűrdöngölő - ütemeire.

   

  Fehér ló vágtat a fekete éjszakában a mélyvörösben úszó színpad fölött. Háttérben a Budai Vár

  Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

  Aztán a lányok is előkerülnek, hogy ne unatkozzannak, ha már megjöttek a fehérvári huszárok, és a hímzett díszletek között eltáncolnak egy látványos palotásal - jobban mutat, mint a szalagavatónkon előadott hasonló nevet viselő imitációnk. 

   

  Huszárok jöttek, huszárok mentek

  Fotó: Mudra László - Origo

  Liszt a színen

  Bogányi Gergely zongoraművész adja elő virtuóz módon Liszt Ferenc fülbemászó melódiákkal dolgozó 2. Magyar Rapszódiáját.

  Figyeljenek, mert láthatják a zongorát:

   

  Sissy

  Szót kapnak osztrák szomszédaink: színeikben a kiegyezés címszó alatt Ferenc József császár felesége, Erzsébet császárné, azaz Sissy kap teret, aki Johann Strauss Kék Duna Keringőjének taktusaira jelenik meg a színpadon. Az egykori uralkodó egykori hitvesét egy operaénekes, Boncsér Gergely igyekszik meghóditani a Vágyom egy nő után című slágerrel.

  Anna, Anna, Anna

  A vizes vb másik helyszíne Budapest mellett Balatonfüred, amelyet az Anna-bál képeivel hoznak el a fővárosba. Nekünk eddig ez a jelenet tetszik a legjobban: százötven modell és három szupermodell muttatja meg, miről is szól ez a rendezvény.

   

  Háttérben a másfélszáz modell, elől sárgában pedig a csodálatos Mihalik Enikő

  Fotó: Mudra László - Origo

  A lányok Zoób Kati ruhái csodásan állnak a lányokon, különösen az a sárga Mihalik Enikőn.

  Pancsoló kislány

  A népszerű slágert együtt dúdolhatja öreg és fiatal: a színen a dalra ruganyozik a magyar sport hőskorát jelképező bemutató sokaság. A színpadon komoly úszás oktatás folyik. Majd feltűnnek az első olimpiák magyar nayjai, élükön természetesen az első magyar olimpiai bajnok, egyben az úszás első öttkarikás bajnoka, Hajós Alfréd - a nevét viselő uszodában rendezik, ugyebár a vízilabda tornát.

   

  Úszni bárhol meg lehet tanulni

  Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

  A korábbi bajnokok tiszteletére szóljon a Himnusz! Közben pedig a színpad az egykori bajnokok sikereit bemutató óriási kivetítővé válik.

   

  Nem panaszkodhatunk, hogy nem voltak sikereink

  Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

  Ott a Hajós, ott a Battyi!

  A Budai Várra vetítve jelennek meg a vb helyszínei, azaz a Duna Aréna, a Hajós Alfréd uszoda, a Városliget, a Batthyány-tér és Balatonfüred.

   

  Hogy tudjuk, mit látunk

  Sok-sok táncossal és látványos koreográfiával személyesítik meg a sportágakat. Bizony, bizony, táncos koreóval nagyon klasszul elő lehet adni úgy a műugrást, mint a szinkronúszást és vízilabdát.

   

  Pólóban a legnagyobbak

  Fotó: Mudra László - Origo

  Előbbiekben még nem nyertünk vb-érmet, utóbbiban viszont annál fényesebb a gyűjtemény: a fiúk háromszor, 1973-ban, 2003-ban és 2013-ban, míg a lányok kétszer, 1994-ben és 2005-ben lettek a világ legjobbjai.

  Zászlót bontunk

  Felvonulnak a részt vevő országok zászlói. Elsőként Oroszországé, amelytől átvettük a vb stafétáját, hiszen 2015-ben Kazany volt a házigazda. Most pedig hátra dőlünk és végig nézzük, ahogy Afganisztántól Zimbabweig felvonul a mintegy kétszáz nemzetet képviselő ugyannyi lobogó.

  Van olyan szerencsés, aki a szállodai szobájának ablakából követheti a megnyitót:

   

  Kedvenceink a P betűsök, csupa vizes sportos nagyhatalom: Pakisztán, Palesztína, Palau, Pápua-Új-Guinea és Puerto Rico. De Antigua, Barbados, Guayana, Malawi, Szváziföld, Tonga és Türkemenisztán, de Saint Vincent és Grenadin-szigetek is felvonul.

  Utolsóként pedig érkezik a magyar zászló, amit a férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Varga Dénes hoz be a színpadra. 

   

  Varga Dénes érkezik a magyar zászlóval

  Fotó: Mudra László - Origo

  Hallgassunk most

  Fontos beszédeket, amelyeket Áder János köztársasági elnök, Julio C. Maglione a, FINA uruguayi elnöke és Tarlós István Budapest főpolgármestere fog elmondani. Fordított sorrendben kezdenek, Tarlós István lép elsőként a mikrofon elé.

  A városvezet előbb Kemény Dénes, a vízlabdázókkal három olimiai bajnoki címet nyerő kapitány szavait idézi, melyek szerint teljesítőképességünk határai sokkal messzebb vannak, mint gondolnánk. Így sikerült két év alatt felkészülni a világ egyik legnagyobb sporteseményének megrendezésére. Tarlós István mindenkit biztosít, hogy Budapest nem csak rendező, hanem házigazda lesz - nem kell hangsúlyoznunk a különbséget.

  A főpolgármester köszönetet mond úgy az építkezésben résztvevőknek, mint a vb-t tulajdonképpen Magyarországra hozó Gyárfás Tamás FINA-alelnöknek, és Fürje Balázsnak, a beruházásokért felelős miniszteri megbízottnak. 

  Végezetül emlékezetes napokat és sok sikert kívánva távozik a színpadról.

  Julio bácsi

  Julio C. Maglione, a FINA elnöke beszél, aki kiemeli, hogy már most biztos benne, hogy Budapestnél jobb helyszínt keresve sem találhattak volna, és hasonlóan biztos, hogy kiváló házigazda lesz a magyar főváros. Többet nem tudunk írni, mert teljesen hatása alatt vagyunk az elnök úr egészen egyedülálló angol kiejtésének. 

   

  Julio C. Maglione. Imádjuk!

  Forrás: Sputnik/Alexander Natruskin

  Mindjárt megnyílik!

  Áder János köztársasági elnök lép a mikrofon mögé, az ő tiszte lesz hivatalosan is megnyitni a 17. FINA vizes sportok világbajnokságát. Hiszik vagy sem, a megfontolt beszédű államfő eddig az este legjobb szónoka. 

   

  Áder János frappáns beszédet mondott

  Forrás: MTI/Illyés Tibor

  Áder János Hajós Alfréd érdemeinek felsorolásával kezdi beszédét, és az angol tolmács jóvoltából a külföldiek is megtudhatják, hogy a kétszeres olimpiai bajnok főállásban nagyszerű építés volt, akinek egyik jeles művét megcsodálhatják mindazok, akik kilátogatnak a vízilabda tornára. 

  Az elnök úr tiszta, becsületes küzdelmet kívánva kimondja a várva várt szavakat: A világbajnokságot ezennel megnyitom.

  Esküsznek 

  Késely Ajna, Kormos Villő, Gondos Flóra, Schwarz Anett, Takács Orsolya, Kenderesi Tamás, Manhercz Krisztián és egy indítóbíró, jelesül a korábbi kétszeres olimpikon úszó, Bodrogi Viktor, követte szemmel a FINA-zászló felvonásátt. Most pedig Késely Ajna és Kenderesi Tamás elmondják a sportolóknak szánt eskü szövegét. Egy mixed toronyugró páros is megirigyelné azt a szinkront, amivel felolvasták az esküt. 

  Bodrogi Viktor valamennyi kollégája nevében fogadja, hogy munkájukat a szabályokat betartva, a fair play szellemében fogják végezni. Még jó, tesszük hozzá. 

  Krisztina

  Következik Egerszegi Krisztina, ötszörös olimpiai és kétszeres világbajnok úszó, aki hófehér ruhában érkezve élete kelt egy szökőkutat. Az ún. fontana ceremónia abból állt, hogy a csodálatos bajnoknőnk a magával hozott kis edény tartalmát beleöntötte egy szökőkútba, amitől az elindult - ugyanígy a Duna Aréna előtt lévő mása is. Jó hírünk is van: a jövőben minden vb-n lesz ilyen ceremónia.

  Mi vagyunk a víz

  A vb hivatalos, We Are The Water címre hallgató dalát Radics Gigi és Takács Nikolas énekelte el.

  Megjött CeeLo!

  A megnyitó sztárvendége, az amerikai popsztár, CeeLo Green a színpadon, de nem zöldben, még csak nem is a vizet idéző kékben, hanem talpig narancs-fekete szerelésben énekli el két slágerét. Miután megjön a hang a tévéből, az is kiderül, hogy a Bright Lights Bigger City című dallal nyit: 

   

  Amitt második legnagyobb slágere, a Crazy a követ. Három éve így szólt a Szigeten, most pedig egy kis Moby is előkerül, de annyi baj legyen:

   

  Játszik a Vár

  Akarjuk írni, gyönyörű színekben pompázik a fényfestéssel varázslatossá tett Budai Vár. A színpad egy uttolsó nagyszabású táncos számmal búcsúzik, melyet hatalmas tűzijáték fényei világítanak meg. Mi pedig elégedetten nyugtázhatjuk, hogy egy szép megnyitóval vette kezdetét egy várhatóan nagyszerű világbajnokság. 

  vizes vb 2017megnyitó
   

 • A hivatalos megnyitóra péntek este 21 órakor kerül sor, azonban a műugrók és a szinkronúszók már napközben megkezdik szereplésüket a 17. FINA világbajnokságon.

  2017.

  Július 14. péntek:

  11.00-14.00: Férfi 1M műugrás, selejtező
  11.00-13.30: Szinkronúszás, technikai selejtező (szóló)
  16.00-18.00: Szinkronúszás, technikai selejtező (duett)
  16.00-18.30: Női 1M műugrás, selejtező
  21.00: Nyitóceremónia

   

   Lélegzetelállító lesz a megnyitó

   
  2017.07.14. 13:39
   

  Szerdán tartották meg a vizes vb megnyitójának főpróbáját Budapesten, a Lánchíd pesti hídfőjénél. A képek alapján mondhatjuk: lenyűgöző látványban lesz részük azoknak, akik megnézik a péntek este kilenc órakor kezdődő, hivatalos ceremóniát. 

   

  Péntek este 9 órakor kezdődik az ünnepség

  Forrás: FINA2017

   

   

  A produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén

  Forrás: FINA2017

   

   

  A Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és az ExperiDance Production is fellép

  Forrás: FINA2017

   

   

  A Duna vizén kiépített alkalmi színpadot négy darab, egyenként 1600 tonnás uszályból alakították ki

  Forrás: FINA2017

   

   

  A megnyitó közönségterülete a Széchenyi tér, a pesti felső rakpart (pesti korzó), az Erzsébet híd, a Várkert rakpart és a Clark Ádám tér lesz

  Forrás: FINA2017

   

   

  A budai Vár fényfestése is látható lesz

  Forrás: FINA2017

   

   

  A világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre

  Forrás: FINA2017

Hulló effektek : 2./ 3./ 4./ 5./ 6./