• There are times when only a mother's love
       Can understand our tears,
       Can soothe our disappoints
       And calm all of our fears.

    There are times when only a mother's love
       Can share the joy we feel
      When something we've dreamed about
       Quite suddenly is real.

    There are times when only a mother's faith
       Can help us on life's way
       And inspire in us the confidence
       We need from day to day.

    For a mother's heart and a mother's faith
       And a mother's steadfast love
      Were fashioned by the angels
       And sent from God above.
      Happy Mothers Day! Honoring All Moms Everywhere.

    Erced, Anyák napjára küldte.......


  • Wishing you a relaxing SUNDAY ~



  • ✿ ❀ ❁✿ ❀ ❁✿ ❀ ❁✿ ❀ ❁

     

     


  • Galántai pecsenye zsömlében

    Hozzávalók

    • 4 szelet tarja (1,5 cm vastagságú)
    • 3 evőkanál tormás mustár
    • 2 tk őrölt bors
    • 1 ek só
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír a sütéshez
    • 2 dl tej (2,8%-os)
    • 4 nagy zsömle

    Tormás mustár elkészítése:

    • 150 g porrá őrölt mustármag
    • 130 g 6%-os almaecet
    • 170 g víz
    • 10 g citromlé
    • 75 g cukor
    • 10 g só
    • 125 g reszelt alma
    • 50 g frissen reszelt torma

    Felforraljuk a vizet, elkeverjük benne az ecetet, sót, cukrot, és a befőttesüvegbe tett őrölt mustármagra és reszelt tormára öntjük. Egy napra lefedetlenül a hűtőszekrénybe tesszük. Frissen igen maró az íze, de idővel enyhül az erőssége.

     

    A húst egy éjszakán át a pácban hagyjuk

    Forrás: Szarka Zsófia

    Pecsenye elkészítése:

    A húst előző este bepácoljuk. Nem klopfoljuk, csupán a fűszerekkel bedörzsöljük, és felöntjük tejjel, egy vastagabb falú edényben, dobozban a hűtőben tároljuk sütésig. Egy kizsírozott tepsiben, ahol szépen el tudnak terülni a hússzeletek, egymás mellé helyezzük őket, előtte azonban egy papírtörlővel érdemes leitatni a tejet, hogy ne égjen a húsra. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, nem légkeveréses üzemmódba, hogy ne szárítson. A tepsibe a húsok alá 2 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és 1 órán keresztül sütjük. Amikor letelt a párolási idő, a fóliát levesszük róla, majd további 30 percig pirítva sütjük ugyanezen a hőfokon. Figyeljünk a folyadék és zsír mennyiségére a tepsiben, hogy elegendő legyen, ha elfő, pótoljuk pici vízzel, hogy ne süljön túl a pecsenyénk.

    Ezalatt kettészeljük a nagy zsemléket, megkenjük mustárral, zsírpapírba fogjuk őket, és egyenesen a sütőből egy csipesszel a zsömlébe helyezzük a pecsenyeszeleteket. Ízesíthetjük csemege vagy csípős csalamádéval. Azonnal neki is láthatunk, de ha bátrak vagyunk, még a munkába is elvihetjük egy kiadós tízórainak.



egérkövető – pici csillagok
Másolást tiltó kódok !! Ez van fent az Eklablog Nickyheart oldalon! 1./ 2./ 3./ 4./ 5./ 6./