-
There are times when only a mother's love
Can understand our tears,
Can soothe our disappoints
And calm all of our fears.
There are times when only a mother's love
Can share the joy we feel
When something we've dreamed about
Quite suddenly is real.
There are times when only a mother's faith
Can help us on life's way
And inspire in us the confidence
We need from day to day.
For a mother's heart and a mother's faith
And a mother's steadfast love
Were fashioned by the angels
And sent from God above.
Happy Mothers Day! Honoring All Moms Everywhere.Erced, Anyák napjára küldte.......
-
-
-
-
Galántai pecsenye zsömlében
Hozzávalók
- 4 szelet tarja (1,5 cm vastagságú)
- 3 evőkanál tormás mustár
- 2 tk őrölt bors
- 1 ek só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír a sütéshez
- 2 dl tej (2,8%-os)
- 4 nagy zsömle
Tormás mustár elkészítése:
- 150 g porrá őrölt mustármag
- 130 g 6%-os almaecet
- 170 g víz
- 10 g citromlé
- 75 g cukor
- 10 g só
- 125 g reszelt alma
- 50 g frissen reszelt torma
Felforraljuk a vizet, elkeverjük benne az ecetet, sót, cukrot, és a befőttesüvegbe tett őrölt mustármagra és reszelt tormára öntjük. Egy napra lefedetlenül a hűtőszekrénybe tesszük. Frissen igen maró az íze, de idővel enyhül az erőssége.
A húst egy éjszakán át a pácban hagyjuk
Forrás: Szarka Zsófia
Pecsenye elkészítése:
A húst előző este bepácoljuk. Nem klopfoljuk, csupán a fűszerekkel bedörzsöljük, és felöntjük tejjel, egy vastagabb falú edényben, dobozban a hűtőben tároljuk sütésig. Egy kizsírozott tepsiben, ahol szépen el tudnak terülni a hússzeletek, egymás mellé helyezzük őket, előtte azonban egy papírtörlővel érdemes leitatni a tejet, hogy ne égjen a húsra. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, nem légkeveréses üzemmódba, hogy ne szárítson. A tepsibe a húsok alá 2 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és 1 órán keresztül sütjük. Amikor letelt a párolási idő, a fóliát levesszük róla, majd további 30 percig pirítva sütjük ugyanezen a hőfokon. Figyeljünk a folyadék és zsír mennyiségére a tepsiben, hogy elegendő legyen, ha elfő, pótoljuk pici vízzel, hogy ne süljön túl a pecsenyénk.
Ezalatt kettészeljük a nagy zsemléket, megkenjük mustárral, zsírpapírba fogjuk őket, és egyenesen a sütőből egy csipesszel a zsömlébe helyezzük a pecsenyeszeleteket. Ízesíthetjük csemege vagy csípős csalamádéval. Azonnal neki is láthatunk, de ha bátrak vagyunk, még a munkába is elvihetjük egy kiadós tízórainak.