-
-
Nem tud mit kezdeni a sok eperrel? Segítünk!
Epres tacoForrás: Taste of homeEpres taco
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 6 tortillalap
- 1/3 csésze lágy krémsajt
- 1 evőkanál méz
- egy csipet őrölt fahéj
- 1/3 csésze vaníliajoghurt
- 1 és 3/4 csésze apróra vágott eper
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, és pirítsuk meg a tortillalap mindkét oldalát.
Keverjük össze a krémsajtot, a mézet, a fahéjat és a joghurtot.
Kenjük meg a tortillákat a keverékkel, szórjuk meg eperrel, hajtsuk össze, és már ehetjük is.
-
Nem tud mit kezdeni a sok eperrel? Segítünk!
Epres Pavlova-tortaForrás: Womans dayEpres Pavlova-torták
Hozzávalók:
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 225 g cukor
- 4 tojásfehérje
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 2 evőkanál eperlekvár
- 1 evőkanál víz
- 226 g eper, apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és 2 evőkanál cukrot.
Egy robotgéppel verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
Folyamatos keverés mellett, fokozatosan (1 evőkanalanként) adjuk hozzá a maradék cukrot, utána a kukoricakeményítős keveréket.
Öntsük hozzá az ecetet és vaníliát, keverjük tovább.
Egy spatula segítségével készítsünk habcsókalakú formákat a sütőpapírra.
Egy kanállal mindegyik közepébe csináljunk egy kis árkot.
Süssük 50 percig, azután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez akár több óra is lehet.
Egy nagy tálban keverjük össze a vizet és a lekvárt. Tegyünk a keverékből a Pavlova-torták tetejére, szórjuk meg eperrel, és már tálalhatjuk is.A következő receptért lapozzon tovább!
MostTop 12 óraTop like
-
Nem tud mit kezdeni a sok eperrel? Segítünk!
Tavasszal szinte számoljuk a napokat, hogy mikor érik már be az eper, aztán amikor megtörténik, nem győzzük enni. Minden nap, minden percben eper lóg a szánkból, de még így is tele van a kamra, na meg a kert is. Persze a szomszédnak is van még, úgyhogy tőle is kapunk egy jó nagy adaggal. Aztán jönnek hétvégén a vendégek, ők is hoznak, végül annyi összegyűlik, hogy egy medencét meg lehetne tölteni. Elfogyni nem fog, kidobni meg sajnáljuk. Így adott a kérdés: mi legyen a sok eperrel?
Három olyan receptet is mutatunk, amelyhez fel lehet használni a tömérdek epret. Mindegyik könnyű és finom, így a család biztosan repetáért könyörög majd.
Epres banánkenyérForrás: TasteEpres banánkenyér
Hozzávalók:
- 115 g vaj
- 200 g cukor
- 2 nagy tojás, felverve
- 3 érett banán, összetörve
- 356 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 200 g eper, apróra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vajazzunk ki egy kenyérformát.
Egy nagy tálban dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy robotgéppel.
Adjuk hozzá a felvert tojást, utána az összetört banánt folyamatos keverés mellett.
Keverjük össze egy másik tálban a sót, a szódabikarbónát és a lisztet. Lassan, folyamatos keverés mellett öntsük a vajas keverékhez.
Amint a tészta összeállt, dolgozzuk össze az eperdarabokkal.
Öntsük a tésztát a kenyérformába, és süssük 15 percig.
Vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 30 percig.A következő receptért lapozzon tovább!