Töltött csirkecombot készítettünk, s igazság szerint egy "kissé" túlméreteztem a tölteléket. Így Mr Smith kreativitását igénybe véve ezt a kis finomságot állítottuk össze ráadásként az otthon lelt hozzávalókból. Sikerét jelezte, hogy mind elfogyott.
-
Par nicky_heart le 30 December 2017 à 14:45
Miért eszünk malacpecsenyét újévkor?
Csak a bőrét ne!
A bőrét semmiképp ne sózzukForrás: OrigoA ropogós malacsült egyik titka, hogy a bőrt nem szabad megsózni! Ha só éri, soha nem lesz ropogós, tehát csak a bőr nélküli részeket sózzuk be. A másik lényeges dolog, hogy a bőrt négyzethálósan kell irdalni, és csak a hájas rész felső részéig,hogy a zsír alaposan ki tudjon sülni, és a bőr pirítás után így lesz jó ropogós.
Ropogós, omlós malacpecsenye
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg bőrös malaccomb
- őrölt színesbors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg zsírszalonna
- 1,5 dl sör
Elkészítés:
- Irdaljuk be a malac bőrét.
- Keverjük össze a reszelt fokhagymát, a sót és a mézet. Kenjük be alaposan vele a bőrmentes részeket. Pihentessük a húst legalább egy órán át hűtőszekrényben.
- Melegítsük elő a sütőt 210 °C-ra, állítsuk alsó-felső sütés funkcióra. Tegyük a tepsi aljába a kis kockákra vágott szalonnát, öntsük fel 1 dl sörrel, helyezzük rá a malachúst bőrrel felfelé. Süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 °C-ra, fedjük le a húst, és süssük tovább 45 percig. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a sertéshús átsült-e, hogy a legvastagabb részénél egy fém nyárssal átszúrjuk. Ha nem szivárog lé, akkor kezdhetjük a pirítást, hogy a bőre ropogós legyen.
- Növeljük meg a sütő hőmérsékletét 230 °C-ra, kenjük meg a malac bőrét sörrel, és lefedés nélkül, a sütő felső pirítás funkcióját használva süssük 10 percig. Félidőnél kenjük meg még egyszer sörrel a bőrt.
- Héjában sült burgonyával, sült répával, sült hagymával tálaljuk.
-
Par nicky_heart le 30 May 2014 à 17:14
Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve recept
hozzávalók / 4 adag
A gombához
- 5 nagy db csiperkegomba (fehér)
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 10 szelet bacon
- 5 szál rozmaring (kettévágva)
- 5 dkg parmezán sajt (reszelve)
A töltelékhez
- 1 közepes fej vöröshagyma (apró kockára vágva)
- 10 dkg csirkemáj (apró kockára vágva)
- 1 db tojás
- 1 db zsemle (szikkadt , darabokra tépve és egy kis tejbe áztatva)
- 5 kis db gomba (az 5 fej gomba szára, apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- 1 db chili (kimagozva, apróra vágva, elhagyható)
- só ízlés szerint
- négyszínű bors ízlés szerint (őrölt)
- 1.5 tk majoranna
- 1 tk borsikafű
ajánlat
Jól illik hozzá valamilyen saláta-köret.
alapanyagok
receptjellemzők
receptkategóriák
főkategória: töltött zöldség
alkategória: töltött gomba
hasonló kategóriák: paprika töltve, töltött hagyma, töltött paradicsom, töltött levelek, töltött burgonya, töltött tök, töltött padlizsán, töltött cukkini, töltött karalábéegyéb elnevezések
májas-bacon-ös töltött gomba, töltött hagyma májjalSzólj hozzá!elkészítés
- Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy olyan külső, ami kb. 3 héjrétegből áll.
- A gombákat megmossuk, a száraikat kivágjuk, s felaprítva a töltelékhez fogjuk adni.
Elkészítjük a tölteléket:
- Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olívaolajon egy serpenyőben aranysárgára dinszteljük.
- Egy tálba beletesszük a felaprított májat, valamint a töltelék összes hozzávalóját, a zsemlét egy kissé előbb kinyomkodjuk, mielőtt berakjuk a tálba. Végén a megdinsztelt vöröshagymát is belekavarjuk a töltelékbe.
Összeállítás:
- Előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit egy kissé beolajozunk.
- A töltelékkel megtöltjük a gombákat és a vöröshagymákat, megszórjuk őket egy kis parmezán sajttal, és mindegyikre ráhelyezünk egy-egy rozmaringágacskát.
- Majd mindegyikre rátekerünk egy-egy szelet bacont, és berakjuk a tepsibe. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb. 35-40 percig, míg a bacon meg nem pirul.
- sütési hőfok: 160°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
-
Par nicky_heart le 9 April 2013 à 18:14
Szedres búzadaralepény recept
- előkészület: 10 perc
- sütés: 35 perc
hozzávalók 6 főre- 600 g búzadara
- 7,5 dl tej
- 1,5 kávés pohár olaj
- 350 g kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 g sütőpor
- 4 tojás
A rakomány:
- 750 g szeder
ajánlatBármilyen gyümölcsből.
szedres búzadarasüti, búzadaralepény, búzadarás süti szederrel
elkészítés- A tejbe beáztatjuk a búzadarát.
- Miután megdagadt, robotgéppel belekeverjük a hozzávalókat.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
- Tetejét megszórjuk szederrel.
- Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
sütési hőfok:180°Ctepsi mérete:30×40 cm
-
-
Par nicky_heart le 12 December 2012 à 14:14
Zserbó szelet 1. recept
- sütés: 35 perc
Follow this section's article RSS flux